Obersnel teško optužio doktora Štimca da lupeta i da je lažov!

Objavljeno 25.02.2021 - Vijesti

Obersnel teško optužio doktora Štimca da lupeta i da je lažov!

Nezavisni kandidat za riječkog gradonačelnika, doktor Davor Štimac, komentirao je plan Grada Rijeke o prijmu u službu 25 novih djelatnika tijekom ove godine, a to je izazvalo sad i reakciju aktualnog gradonačelnika Vojka Obersnela. Obersnel i dalje misli da je preko 550 djelatnika u Gradu Rijeka baš super i ne spominje moguće smanjenje broja djelatnika u Gradu kao niti smanjenje njihovih plaća jer je Grad Rijeka u bankrotu i nama dovoljno novaca za broj djelatnika koje ima !

Obersnelovo regiranje na komentar doktora Štimca prenosimo u cijelosti:

“Članak predstavlja komentar jednog od kandidata za gradonačelnika Rijeke Davora Štimca koji se obrušio na gradski plan zapošljavanja u ovoj godini i na mene kao gradonačelnika našeg grada. No gospodin Štimac očito si uopće nije dao truda provjeriti o čemu se radi pa se tako njegovo siktanje svodi tek na lupetanja i laži.

Za početak, Grad Rijeku, kao jedinicu lokalne samouprave, na izradu i donošenje plana zapošljavanja koji odjednom toliko žulja g. Štimca obvezuje zakon i takav se plan donosi svake godine. Tako je donesen i lani, i preklani, i svake godine prije toga.

Dalje, radi se o planu zapošljavanja za cijelu godinu, dakle sukcesivnom zapošljavanju tijekom cijele 2021. godine pa tako i u onom njezinom dijelu u kojem ja više neću biti gradonačelnik.

Isto tako, najvećim se dijelom radi o planiranom zapošljavanju na radnim mjestima koja će se otvoriti zbog odlaska sadašnjih zaposlenika u mirovinu i zamjenama za odlaske na druga radna mjesta i ta zapošljavanja neće proizvesti nikakve dodatne troškove za proračun. Manjim dijelom to su mjesta koja se otvaraju zbog potreba posla – u Zavodu za informatičku dvije će osobe biti zaposlene za potrebe projekta e-Škole. Naime, Grad je osnivač 25 osnovnih škola koje u sklopu tog projekta dobivaju komunikacijsku mrežu (optičku i bežičnu), pametne ploče, a svaki profesor računalo te će Zavod za informatičku djelatnost preuzeti cjelokupno održavanje tog sustava.

Treba reći i da Grad nema nikakvih problema s otplatom kredita, kako to tvrdi g. Štimac.

Također, obzirom da g. Štimac i direktore komunalnih društava stavlja u kontekst troškova za proračun obavještavam ga da gradska trgovačka društva i plaće zaposlenih u njima nemaju ama baš nikakve veze s gradskim proračunom (za slučaj da g. Štimac ni to ne zna, javljam mu i da su po zakonu sva komunalna društva ujedno i trgovačka društva).

Dalje, valjda je svakom sa zerom razuma jasno da sustav mora funkcionirati bez obzira na izbore, a da bi funkcionirao brinu se svi zaposlenici, pa tako i oni koji će popuniti ispražnjena radna mjesta u ovoj godini. Uostalom, čisto sumnjam da za mandata g. Štimca kao ravnatelja riječkog KBC-a, KBC nije raspisivao natječaje i popunjavao ispražnjena radna mjesta i u godini u kojoj je g. Štimcu istjecao mandat tj. u godini kada je izgubio u nadmetanju za novi mandat na toj poziciji.

U konačnici, treba reći i da se zapošljavanjem u gradskoj upravi ne bavi gradonačelnik, nego pročelnici odjela na prijedlog povjerenstva koje provodi postupak izbora što g. Štimac također ne zna. Ili pak zamišlja sebe u ulozi gradonačelnika kao osobu koja osobno bira svakog zaposlenika sustava. O čemu god da se radi, nije dobro.

Sve u svemu, čini se da g. Štimac nema blage veze o ovlastima i zaduženjima gradonačelnika. Ili pak namjerno izvrće činjenice i iznosi laži što i nije neka startna pozicija za tu časnu funkciju.

U svakom slučaju, predlažem mu da sjedne i dobro prouči koje su ovlasti i obaveze gradonačelnika. Jer da bi postao gradonačelnik, g. Štimcu neće biti dovoljno samo dignuti ruku kao u prvom osnovne kada je zahvaljujući tome postao predsjednik nekog be ili ce razreda. I javno se time pohvalio jedno 50 godina kasnije.”

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u