Obersnel zadnji bahati SDPovac na funkciji

Objavljeno 26.12.2015 - Vijesti

Obersnel zadnji bahati SDPovac na funkciji

Zadnjih dana se hrvatska javnost zgražala nad bahatlukom i nepristojnošću pojedinih političara unutar SDPa. Najviše je do izražaja dolazio Milanović, no po ničemu nisu zaostajali Grbin, Jovanović, Maras i Opačić.

Predvodnik nepristojnog ponašanja u SDPovoj ekipi Zoran Milanović vrijeđao je svojim postupcima i kritikama, predsjednicu Hrvatske, predstavnike MOSTa, predstavnike HDZa i jednom riječju, sve građane Hrvatske koji nisu za njega glasovali ili koji se ne slažu s njime.

U cijelom tom bahatluku i nekulturi našao se i Milanovićev potrčko i stranački vojnik, Vojko Obersnel, gradonačelnik trećeg grada u Hrvatskoj te je sa svojim nesmotrenim izjavama ukazao da on kao predstavnik Rijeke i dalje ne misli poštivati predsjednicu države kao ni mandatara za Vladu RH.

Poznato je da Vojko Obersnel nije poštivao nikad nikoga iz državne politike od ljudi koji su sjedili u Zagrebu. Zato je Rijeka godinama zaostajala u razvoju. On ne podnosi svoga kolegu gradonačelnika Zagreba, imao je velike probleme sa svojim stranačkim kolegom Komadinom, županom PGŽa. Vojko Obersnel ne podnosi predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, kao ni nikoga iz HDZa ili MOSTa. Uz već poznatu “obersnelovu toleranciju” gdje su svi glupi koji ne misle kao Obersnel, sada je u božićnoj čestitki građanima napao na svoj ciničan način i mandatara za sastavljanje trinaeste Vlade RH.

I dok je SDP na nacionalnoj razini bio kažnjen zbog bahatosti svoga rukovodećeg kadra, a na lokalnim razinama smijenjeni su bahata SDPovka Marina Merzel u Sisku i Željko Sebo u Vukovaru, Vojko Obersnel ostaje zadnji bahati i staromodni  SDPovac na velikoj funkciji u Hrvatskoj i on znatno ruši ugled SDPa i na cijeloj državnoj razini.

Mnogi mladi SDPovci u Rijeci ne mogu doći do izražaja zbog Obersnela koji koči razvoj te stranke sa svojim stilom netolerantnog vladanja.

SDP je u Rijeci zaustavio razvoj grada, te se Rijeka nije razvila u uređene i sređene gradove poput Trsta, Zadra ili Kopra samo zbog bahatog vođenja Rijeke prvotno na Linićev način, a potom i na Obersnlov.

Politika inata i vrijeđanja svih koji nisu mislili kao SDP Rijeka u utjelovljenju osoba Linić/Obersnel se nastavila 25 godina i logično je da je s Rijekom više nitko nije želio surađivati. Rijeka je na taj način gubila državne investicije, građani i gospodarstvo su postajali sve siromašniji i počeo se naglo smanjivati broj stanovnika što je dodatno osiromašilo gospodarsku moć. Sve općine u okruženju Rijeke koje su nastale odlaskom iz nekadašnje velike riječke općine , počele su se razvijati brže i bolje zbog pametnijih politika.

Zašto su SDP i Obersnel još uvijek onda na vlasti u Rijeci, kad su u PGŽu jasni primjeri da gdje vlada HDZ se vidi veći napredak i manje zaduženje, primjerice u Malom Lošinju, na Rabu, Novom Vinodolskom, Crikvenici, Mošćeničkoj Dragi i u Bakru itd.

Tajna je u razbijenom riječkom HDZu. Riječki SDP je uspio HDZu napraviti ono što su htjeli napraviti MOSTu na državnoj razini da Božo Petrov nije bio znatno pametniji. SDP je u Rijeci zagospodario i mnogim medijima i histerija napada i sotoniziranja HDZa je odavno mogla sustavno početi.

Koliko dugo bi još Obersnel sa svojim ponašenjem mogao ostati u Hrvatskoj politici nitko ne zna, no mnogi predviđaju da je ovo njegov zadnji mandat.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u