Obilježavanje Svjetskog dana vida

Objavljeno 13.10.2021 - Zanimljivosti

Obilježavanje Svjetskog dana vida

Svjetski dan vida obilježava se svake godine drugi četvrtak u mjesecu listopadu,kako bi se usmjerila pozornost na globalno pitanje izbjegavanja sljepoće i slabovidnosti te rehabilita-cije slabovidnih i slijepih osoba.

Udruga je 01. listopada 2021. postala članica Internacionalne agencije za prevenciju vida.
Udruga “i djeci s ljubavlju” prepoznala je problem slabovidnosti i velike važnosti prevencije koja u konačnici rasterećuje zdravstveni sustav.

Od 2019. g do danas projekt prevencije slabovidnosti se sprovodi zahvaljujući podršci resorsnih Ministarstva, AZOO,PGŽ ,KBC Rijeka,Grada Rijeke,te financiranju JLS.-Kastav, Kostrena,Cikvenica, Kraljevica,Novi Vinodolski,Kostrena i Omišalj.

Glavni cilj projekta je povećanje znanja i svijesti o važnosti očuvanja vida i prevencija pojave slabovidnosti kod djece, mladih i građana.
Stoga smo pokrenuli projekt „Želimo vježbat i vid” čija pod aktivnost -edukativni crtani film “Otvori oči”https://www.youtube.com/channel/UCZIUZ_hiuTX6fzGbA96j4EA kao radni Imaterijal namijenjen prvenstveno djeci predškolske i školske dobi, njihovim roditeljima, profesorima i građanima općenito a koji sprovodimo u odgojno -obrazovnim istitucijama PGŽ
Tijekom listopada 2021.održat će se manifestacija obilježavanja prevencije slabovidnosti na riječkom Korzu
Manifestaciju sufinancira Primorsko- goranska županija.
Hvala Vam , zajedno možemo učiniti mnogo.

Autor: Livia Mjeda

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u