Od 1. srpnja poskupljenje od 23 posto, no zašto?

Objavljeno 28.06.2022 - IzdvojenoVijesti

Od 1. srpnja poskupljenje od 23 posto, no zašto?

Građani, a pogotovo poduzetnici strepe od idućeg obračunskog razdoblja. Može li se već sada predvidjeti što čeka hrvatske građane i poduzetnike?

Nažalost, svi smjerovi idu u lošu stranu. Kućanstva su dobro prošla, jer su zaštićena do 1. listopada. Što se tiče poduzetnika njima je cijena tri puta skuplja. Vjerojatno će još rasti. Hrvatska energetska regulatorna agencija (HERA) je već za jednu grupu potrošača donijela odluku da od 1. srpnja ide 23 posto gore, no pravo je pitanje zašto?

Hrvatska iz godine u godinu ima sve više struje iz solarnih panela i vjetroelektrana. Nevjerojatno je da se upravo podizanjem ove proizvodnje struje došlo do najskuplje struje u povijesti HEPa!

Mnogi mali proizvođači struje ne mogu potrošiti kilovate koje su proizveli, ne mogu ih vratiti u sustav HEPa besplatno niti mogu naplatiti navedenu struju jer nemaju obrte ili firme. Tako u Sloveniji ipak nije, pa je sve navedeno još jedan dokaz da hrvatski HEP nije dorastao modernim potrebama i važno je da hitno u toj kući dođe do smjene. No, tko će smijeniti vodstvo HEPa? Oni političari koji nikad nisu čuči za održivi razvoj?

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama