Od ponedjeljka tko bude štrajkao, neće dobiti plaću!

Objavljeno 15.11.2019 - Vijesti

Od ponedjeljka tko bude štrajkao, neće dobiti plaću!

Andrej Plenković vrlo je jasan! Gotovo je sa štrajkom i tko bude štrajkao od ponedjeljka imati će za svaki dan štrajka manju plaću 315 kuna, pa tko voli neka izvoli.

Sindikati obrazovanja odbili su kao sramotnu najnoviju Vladinu ponudu kojom bi se, osim povećanja osnovice za plaće svim javnim službenicima od 6,12 posto sljedeće godine, prosvjetarima dodatno od 1. srpnja 2020. godine uveo dodatak od dva posto (umjesto najavljivanog rasta koeficijenata u istoj visini) ako do kraja lipnja ne dođe do “redizajna” Uredbe o koeficijentima.

Premijer Plenković i njegovi ministri Zdravko Marić, Josip Aladrović, ali i ministrica obrazovanja Blaženka Divjak, ponavljali su da je najnovija (i, čini se, konačna) Vladina ponuda “korektna i u okviru mogućnosti”. Plenković je ponovio da će u mandatu ove Vlade, od 2016. godine te uz rast osnovice u 2020. godini za 6,12 posto i s prihvaćanjem dodatka od dva posto, prosvjetarima plaća porasti ukupno za više od 20 posto.

Kad ti netko podigne plaću 20 posto, to nije malo i to treba realno valorizirati – ocjenjuje Plenković.

Sve je izglednije da će se profesori sve manje odlučivati za štrajk, jer od ponedjeljka deset dana štrajka svakog prosvjetara stajati će 3150 kuna što i nije malo.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u