ODLIČNA ATMOSFERA I ZAJEDNIŠTVO NAŠIH TENISAČA U TORINU

Objavljeno 22.11.2021 - Sport

ODLIČNA ATMOSFERA I ZAJEDNIŠTVO NAŠIH TENISAČA U TORINU

Hrvatski Davis Cup reprezentativci stiglu su u milijunski talijanski grad Torino. Tri nas dana dijele do prvog susreta protiv Australije. Mladi tenisač Nino Serdarušić po dolasku nam je otkrio nekoliko prvih dojmova iz grada na rijeci Po.

“Drugi put sam u momčadi u prvoj petorci. Za mene je Davis Cup i igranje za Hrvatsku zaista nešto posebno. Među nama vlada zajedništvo i izvrsna atmosfera. Svi smo sada na okupu i krenuli smo s treninzima. Sama dvorana u kojoj treniramo udaljena je tek desetak minuta od hotela!” – otkriva Nino Serdarušić i dodaje: “Već smo u punom ritmu. Nakon doručka i treninga, danas je na rasporedu snimanje za Davis Cup. U večernjim se satima svi okupimo u stožeru, to je prostorija u hotelu u kojoj se sve dogovaramo. Tu provodimo i slobodne trenutke u igranju društvenih igara ili pak slušanju glazbe koja je mix domaće i strane. Ne idemo van hotela i dvorane te izbjegavamo sve nepotrebne kontakte kako bi sačuvali dobar zdravstveni status!”

Završni turnir održava se od 25. studenog do 5. prosinca. Hrvatska će svoj prvi meč u Torinu odigrati već u četvrtak, 25. studenog u 16 sati susretom protiv Australije. Marin Čilić, Nino Serdarušić, Borna Gojo, Nikola Mektić i Mate Pavić snage su koje nas predstavljaju u Torinu. Hrvatska je u skupini D s Mađarskom i Australijom, a ako osvoji prvo mjesto, u četvrtfinalu će, također u Torinu, igrati protiv pobjednika skupine E (Italija, SAD, Kolumbija). U prvoj fazi natjecanje se održava u šest skupina, a nastavak igranja izborit će šest pobjednika skupina i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Hrvatska je do sada osvojila dva Davis Cupa. Susreti Davis Cup turnira prenosit će se na drugom programu HTV-a te na Sport klubu.

Foto: Mario Ćužić
Autor: Toni Dabinović

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama