Odražano WSC natjecanje u Ekonomskoj školi Mije Mirkovića Rijeka

Objavljeno 20.03.2023 - Zanimljivosti

Odražano WSC natjecanje u Ekonomskoj školi Mije Mirkovića Rijeka

Izlučno natjecanje World Skills Croatia – disciplina Poduzetništvo – održano u Ekonomskoj školi Mije Mirkovića Rijeka

U petak 17. ožujka 2023. godine Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka bila je domaćin Izlučnog natjecanja World Skills Croatia – disciplina Poduzetništvo, na kojem je sudjelovalo 18 učenika i 9 mentora iz sljedećih škola: Prva ekonomska škola Zagreb, Druga ekonomska škola Zagreb, Treća ekonomska škola Zagreb, Ekonomska i turistička škola Karlovac, Ekonomska, trgovačka i ugostiteljska škola Samobor, Ekonomska škola Velika Gorica, Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana Ogulin, Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin i domaćin, Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka.
Rezultati natjecanja su sljedeći:
1. mjesto osvojila je Prva ekonomska škola Zagreb Učenice: Nika Banjac i Mihaela Križančić
Mentorica: Ivana Picukarić

2. mjesto osvojila je Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana Ogulin Učenice: Lana Vučić i Lara Šegan
Mentor: Branko Rumenović

3. mjesto osvojila je Druga ekonomska škola Zagreb Učenice: Doria Ružić i Jan Stipanović
Mentorica : Ana Lasić

WorldSkills Croatia igra jednu od važnih karika u popularizaciji strukovnih vještina i na taj način doprinosi hrvatskom obrazovnom sustavu kroz poticaj budućim generacijama na upis u strukovna zanimanja, a ujedno i pomoć gospodarstvenicima prilikom zapošljavanja učenika strukovnih škola.
Ovakva natjecanja mjesta su promocije znanja, darovitosti, izvrsnosti te napornog rada. Važno je naglasiti da su strukovna natjecanja prepoznata na lokalnoj, nacionalnoj, ali i europskoj razini, sve u cilju promocije strukovnog obrazovanja. Za vrijeme rješavanja natjecateljskog zadatka škola domaćin organizirala je predavanja za nastavnike na temu „Primjena suvremenih digitalnih alata u nastavi“, koje su održali profesori Kornelija Tonsa i Jozo Beljo, te predavanje na temu „EU fondovi“, koje je održao gost predavač Danko Zitinić iz tvrtke AESTUS.
Za vrijeme rada Prosudbenog povjerenstva škola domaćin organizirala je druženje učenika i mentora u sklopu čega su gosti mogli razgledati povijesne znamenitosti grada Rijeke te prošetati Korzom i Molo Longom.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama