Oliver Frljić provocira Obersnela

Objavljeno 26.03.2015 - IzdvojenoVijesti

Oliver Frljić provocira Obersnela

U HNK Rijeka su potpuno nezadovoljni odnosom Vojka Obersnela prema ekologiji i kulturi. Tim povodom su digli šator usred Rijeke po uzoru na branitelje u Savskoj u Zagrebu i traže njegovu smjenu.

Dio djelatnika u HNK Rijeke je nezadovoljan odnosom Vojka Obersnela prema otpadu i kažu da je prava sramota da Rijeka sustavno ni do dan danas nije riješila svoje probleme s otpadom, s otpadnim vodama u samom središtu grada, kao ni probleme s ruševnim zgradama u samom središtu grada i neuređenim brodom Galeb na koji se troši skoro više novaca godišnje nego za kulturu.

U HNK Rijeka kažu da su podigli šator i zbog toga što se zgrada OPERE Teatro Fenice ruši u samome središtu grada. Kažu da bi u toj zgradi bila fantastična događanja i da je nejasno da je Grad trošio ogromna sredstva na pojedine sportske klubove i “nematerijalne troškove” , a na kulturu ne.

U HNK Rijeka kažu d su digli šator i zbog novinara Lea Pavele, koji je na najnormalniji način postavio pitanje Gradu Rijeci dali će elekrto automobili imati besplatno parkiranje u Rijeci, a gradonačelnik Rijeke ga je u tri maila bezrezervno vrijeđao i omalovažavao  da bi nakon nekoliko dana stigao odgovor kako eko vozila  ne zanimaju sadašnju vlast u Rijeci.

U HNK Rijeka apsolutno ne podržavaju takvu komunikaciju s medijima i traže ostavku Obersnela ili će šator ostati do kraja njegovog mandata u samom središtu grada.

U HNK Rijeka apsolutno podržavaju hrvatske branitelje i njihovu borbu za neovisnu državu Hrvatsku jer drže da bez branitelja Hrvatska danas ne bi bila slobodna i članica EUa i NATOa što je bio strateški cilj.

HNK Rijeka traži neopozivu ostavku Vojka Obersnela jer kako kažu, on je isključivi krivac da još uvijek nema nikakvog spomenika Lovri pl. Matačiću i Vjekoslavu Šuteju , a oni su bili Riječani i najveći dirigenti Hrvatske u njezinoj povijesti.

Ovo je do sada najjači udarac kulturnjaka na Vojka Obersnela. Ostaje da se vidi hoće li HNK Rijeka uspjeti u svojim jasnim političkim djelovanjima.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u