Opatija u lipnju ostvarila 70 posto više noćenja

Objavljeno 04.07.2021 - Turizam

Opatija u lipnju ostvarila 70 posto više noćenja

Opatija u „srce sezone“ ulazi s odličnim lipanjskim rezultatom, koji je čak 70 posto bolji od prošlogodišnjeg. Pozitivne najave rezervacija za predstojeće mjesece daju razloge za optimizam i dobra očekivanja od aktualne turističke godine.

Opatija – Lipanj je u Opatiji donio odličan ulazak u sezonu. U proteklom mjesecu ostvaren je porast od 70 posto u noćenjima u odnosu na lipanj 2020. godine. Opatija je privukla 25 tisuća gostiju koji su ostvarili 80 tisuća noćenja. Najviše noćenja ostvarili su domaći gosti čiji udio iznosi 25%, dok je udio stranih gostiju 75% među kojima najviše noćenja otpada na goste iz Austrije, Njemačke, Mađarske i Slovenije. 68% noćenja ostvareno je u hotelskom smještaju, 29% u privatnom, dok se 3% odnosi na nekomercijalni smještaj.
– Tijekom prošlog mjeseca ostvarili smo odlične turističke rezultate, koji nam daju puno razloga za optimizam sada kada ulazimo u „srce sezone“. Ako je lipanj pokazatelj interesa gostiju za dolaskom u Opatiju, pred nama su uspješni mjeseci. Najbolju popunjenost bilježimo u objektima visoke kategorije kako u hotelima tako i u privatnom smještaju u kojem najbolje prolaze vile s bazenima koje zbog svoje izoliranosti pružaju dodatan osjećaj sigurnosti kod gostiju. Opatija je prepoznata kao poželjna, ali i sigurna destinacija čiji je prioritet očuvanje i zaštita zdravlja. Svi objekti u gradu posluju u skladu s epidemiološkim mjerama, jednako kao što se i turistički djelatnici pridržavaju svih propisanih mjera s ciljem zaštite sigurnosti gostiju i osoblja. Važno je napomenuti kako dodatnu sigurnost daje i visoka procijepljenost među turističkim djelatnicima, od oko 70 posto, poručila je Suzi Petričić, direktorica Turističke zajednice grada Opatije.

Iako su motivi dolaska i ove godine uglavnom vezani za dobru epidemiološku situaciju, Opatija se odlično prilagodila aktualnoj situaciji odnosno organiziranju odabranih događanja poštujući maksimalno sve propisane epidemiološke mjere Svi koncerti na Ljetnoj pozornici isključivo su sjedećeg karaktera uz ograničeni broj gledatelja. Nakon uspješnih koncerata u lipnju, u Opatiju u srpnju i kolovozu stižu Il Volo, Parni valjak, Crvena jabuka, Rade Šerbedžija, Željko Joksimović, Luka Šulić iz planetarno slavnog dua 2 Cellos, Gibonni, Bajaga, i brojni drugi izvođači. Izvrsne koncerte donose i Liburnia Jazz Festival te Jerry Ricks Blues Festival.
Krenuo je i projekt Opatijski vremeplov koji kroz niz manjih događanja gostima pruža poseban doživljaj Opatije, a ljubitelje umjetnosti oduševit će izložba „Picasso i Miró: Prijateljstvo sloboda“ koja je otvorena sve do listopada.

Autor: Željka Stašić
Foto: Vladimir Franolić

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u