Orešković izaziva HDZ

Objavljeno 11.06.2016 - Vijesti

Orešković izaziva HDZ

Moja Vlada je i dalje tu, produktivna je, a zadnja sjednica vlade je bila i jedna od najproduktivnijih, rekao je Orešković na zadnjoj konferenciji za tisak.

Premijer Tihomir Orešković zatražio je sastanak s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović. Sastanak je završen, a premijer je ušao i izašao na sporedni ulaz te tako izbjegao novinarska pitanja. Pretpostavlja se da su razgovarali o krizi Vlade.

Premijer je prije održao konferenciju za novinare na kojoj je izjavio kako očekuje poziv Tomislava Karamarka.  Istaknuo je kako ne može odstupiti jer bi time priznao da nešto nije dobro radio. Želim imati priliku obraniti se u Saboru, rekao je premijer.

Došao sam se baviti ekonomijom, gospodarstvom, ne SOA-om, ali moram znati što se događa u zemlji, izjavio je Orešković. S predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović na tom planu imam dobre odnose.

Nismo više mogli ovako funkcionirati, pa sam u jednome momentu zatražio da obojica potpredsjednika podnesu ostavke, rekao je. Izrazio je uvjerenje da se situacija još uvijek može nekako riješiti. Opovrgnuo je da mu je Milijan Brkić nudio jedno od mjesta u novoj vladi.

Optužbe su teške i lažne i doći ću se braniti u Sabor. Pojavit ću se ondje radi svoje časti i braniti od lažnih optužbi, rekao je Orešković novinarima u Banskim dvorima. Naglasio je da će se u Saboru riješiti situacija. “Sabor će odlučiti sudbinu, idemo li na izbore ili ne, dodao je.

Orešković se nada da će Sabor donijeti odluku koja će pružiti mogućnost da ova Vlada može dalje funkcionirati te je uvjeren da ona to može. Vjerujem u ovu Vladu, ali se neke stvari moraju promijeniti. Vjerujem da će pobijediti ono što je najbolje za Hrvatsku, naglasio je.

Na novinarsko pitanje što se događalo u SOA-i i o čemu se razgovaralo, Orešković nije htio odgovoriti. Rekao je da se neke stvari ne mogu dijeliti s javnošću, da nema opasnosti kad je riječ o nacionalnoj sigurnosti.

HDZ tvrdi da imaju dovoljno ruku u Saboru za preslagivanje Vlade i ne razmišljaju o odustajanju od zahtjeva da opozovu premijera. SDP je za raspuštanje Sabora navodno prikupio 60-ak glasova, a sada slijede razgovori s manjincima.

Most i dalje stoji iza premijera i neće sudjelovati u trgovanju. Miro Bulj poručio je HDZ-u kako nema prodaje u Mostu te da im je obraz najbitniji. “Šaljemo im poruku – nećete. Oni ako imaju 76, onda tu nema problema. Neka izađu sa 76 i to je to. Ili neka prihvate jednostavnu ponudu o novom potpredsjedniku vlade”, kazao je Bulj.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u