Orešković pokazao kako se radi predstavljanje programa

Objavljeno 23.01.2016 - Vijesti

Orešković pokazao kako se radi predstavljanje programa

Da je došao kraj politikanstvu sitnih ljudi u politici pokazao je to jučer predsjednik hrvatske Vlade, Tihomir Orešković.

Prvo predstavljanje Oreškovića i njegovog tima i programa bilo je jasno, kratko i efikasno.

Orešković je pokazao da dolazi iz realnog sektora i da ga sitne igre dosadašnjih političare ne zanimaju. Želi samo rezultate i napredak i to vjerovali ili ne u gospodarstvu.

Da smo pune četiri godine imali na vlasti “trubile” od političara pokazuje i ponašanje sadašnje oporbe, a do jučerašnje vlasti. SDPu i njihovim satelitima gospodarstvo nije bilo uopće važno. Glupave teme partizana i ustaša, drugoga svjetskoga rata, smiješnih ideologoja, potpuno promašenih razmišljanja, inata, svađanja i dijeljenja, dominirale su pitanjima dojučerašnje vlasti što je šokiralo premijera Oreškovića.

“Nevjerojatno, no oporba nije postavila niti jedno gospodarsko pitanje. ovakvo ponašanje u demokratskom svijetu bilo bi potpuno nevjerojatno i građani više nikad ne bi glasovali za stranku koju ne zanima gospodarstvo”, kazao je Orešković nakon vatrenog krštenja u Saboru.

Pet minuta prije ponoći novi premijer Tihomir Orešković od svog je prethodnika Zorana Milanovića “preuzeo ključeve Banskih dvora” obećavši da će dati sve od sebe kako bi nova Vlada poboljšala standard hrvatskih građana.

Orešković je iz Hrvatskoga sabora u Banske dvore došao zajedno s prvim potpredsjednikom Vlade Tomislavom Karamarkom i potpredsjednikom Vlade Božom Petrovom, a u svečanoj dvorani Banskih dvora dočekao ih je Milanović.

“Izazovi su ispred nas, ali moj je tim spreman preuzeti odgovornost i dati sve od sebe da pokrenemo gospodarstvo i pojačamo standard svakog građanina Hrvatske”, kazao je Orešković.

Novi je premijer novinarima priznao da nije očekivao da će saborska rasprava trajati 14 sati, te da će joj u središtu biti rasprava o ustašama i partizanima. No, kaže, to je demokracija, a u svakoj demokratskoj državi postoji proces da neke stvari mogu duže trajati.

Smatra da postoje “pametnije teme” na koje se treba fokusirati. “Mislim da građani traže nekakve promjene. Ja sam otvoreno komunicirao svoj stav i fokus mi je budućnost, a ne prošlost”, poručio je.

Milanović je čestitao novome premijeru i zaželio mu sve najbolje. “S obzirom da nemamo nuklearnog oružja ne možemo predati nuklearnu šifru i to je to. Orešković je dobio mandat u Hrvatskome saboru i ja mu želim sve najbolje. Neće mu biti jednostavo. Lakše nego prije četiri godine, ali neće biti jednostavno”, kazao je bivši premijer.

Potom napustio Banske dvore, a Orešković s potpredsjednicima Vlade otišao u tajništvo Vlade kako bi ih “preuzeli”.

Sabor je kasno navečer u petak većinom glasova potvrdio Oreškovićevu Vladu.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u