Ostavka Marina Miletića radi izbornog poraza u Rijeci!

Objavljeno 17.03.2023 - IzdvojenoVijesti

Ostavka Marina Miletića radi izbornog poraza u Rijeci!

Je li odgovornost za neuspjehe riječkog MOSTa doista samo na Marinu Miletiću? Pa naravno da nije jer jedan čovjek svakako ne može biti pozitivno aktivan i na državnoj i lokalnoj razni. Za politički uspjeh potreban je tim, a politika TIM TO SAM JA je odavno prepoznata kao gubitnička na duže staze i u načelu označava kraj!

MOST u Rijeci i PGŽu na samim počecima bio je prepoznat kao građanska stranka centra kojima su dominirale ekološke, zdravstvene i gospodarske teme. Odlukom Petre Mandić i Josipa Katalinića da se u MOST uvede kontraverzni Marin Miletić s problematičnim egom, MOST PGŽa je ušao u opasnu zonu rušenja percepcije po kojoj je stranka do tada bila prepoznata pa su ubrzo iz stranke otišli mnogi koji su do tada marljivo radili na izgradnji imidža normalne, pristojne i razborite političke opcije u PGŽu i Rijeci.

Marin Miletić skrenuo je riječki MOST u desno, u mnogim temama i u radikalno pa su gaf za gafom koji je Marin Miletić stvarao u javnosti sve više iritirale građane, a na društvenim mrežama su se mogle pročitati i mnoge uvrede na račun rada ovog političara što se uskoro prelilo i na cijelu stranku MOST.

Politički eksperiment koji su inicirali Petra Mandić i Josip Katalinić nije uspio. Vidjelo se to već i uoči zadnjih lokalnih izbora, no MOST u Rijeci i PGŽu je prošao relativno dobro zahvaljujući ostacima starog ugleda koji su uglavnom stvorili sad već bivši MOSTovci pa se Marin Miletić nagradio i velikim funkcijama u nacionalnom MOSTU što je bilo potpuno krivo!

Marin Miletić je bio i kandidat za gradonačelnika Rijeke no s obzirom da je bio potpuno nepripremljen za vođenje grada jer nije savladao osnovne informacije o potrebama i funkcioniranju Grada Rijeke i kao gradski vijećnik nije napravio ništa za Rijeku, pa je svoje mjesto prepustio drugome i otišao je u Zagreb!

U zadnje dvije godine stječe se dojam da se rad MOSTa u Gradu i u PGŽu ugasio. Ili njihovi predstavnici ne dolaze na skupštine ili gradska vijeća, ili ako dođu nemaju konstruktivne prijedloge pa tako da ne trebaju čuditi izborni rezultati za mjesne odbore u Rijeci gdje je MOST s 10 svojih predstavnika pao na 4.

Mnogi mediji u Hrvatskoj počinju analizu rada MOSTa nakon nedavnih izbra, a mi prenosimo viđenje kolega iz Slobodne Dalmacije:

Saborski zastupnik Marin Miletić objavio je da daje neopozivu ostavku na mjesto dopredsjednika Mosta radi izbornoga neuspjeha stranke u njegovoj političkoj bazi, u Rijeci.

Na nedavnim izborima za mjesne odbore u ‘gradu koji teče‘ Miletićeva stranka, naime, nije osvojila – ništa. Mostu nekim čudom nisu pomogle ni Miletićeve javne molitve, ni predano antivakserstvo i izrugivanje cjepivu kroz duge godine pandemije, baš kao ni njegovo odlučno protivljenje obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj.

Potez s ostavkom na minornu stranačku dužnost nominalno je povukao kao znak “osobne odgovornosti za potpuni neuspjeh na izborima za mjesne odbore u Rijeci”, no saborski mandat stranci nije mu palo na pamet vratiti.

“Dragi ljudi! U politiku sam ušao čistog obraza i s velikom odgovornosti prema svojim biračima. Moji Istrani i Riječani, stanovnici Kvarnera su me izabrali u Hrvatski sabor da se borim za slobodu svakog građanina i za dostojanstvo svakog čovjeka. To sam činio od prvog dana mog zastupništva i to ću činiti do posljednjeg dana. Moji Riječani su mi dali povjerenje i na lokalnim izborima od gotovo 12%, a Most je imao više od 10% potpore Riječana. U gradskom vijeću radimo predano i snažno” – naveo je u priopćenju Miletić, spominjući zadnji izborni debakl i ostavku tek uzgredno.

“Ne mogu od građana tražiti visoke ljestvice moralnosti, ako se sam tako ne ponašam”, patetično je poručio javnosti na kraju Marin Miletić, ne žrtvujući pritom ostavkom na dopredsjedničku partijsku funkciju ni koliko je crno pod noktom. Poza visoke moralnosti i tobožnjega preuzimanja osobne odgovornosti u njegovu je slučaju, kao i sve ostalo što radi, samo jeftini pokušaj blefa i samoreklame. Antivakserska ideologija i odgovornost prema zajednici odavno ne spadaju u istu rečenicu, što je izborna baza u Rijeci očito dobro prepoznala. Baš kao ni moralni idiotizam prema Ukrajincima kao ratnim žrtvama.

„Imajte me u molitvi”, poručio je na kraju patetičnog obraćanja biračima Miletić. Neće mu biti naodmet samo ako je riječ o molitvama da mu Bog ubuduće prosvijetli pamet.

Indikativno je da je i Nikola Grmoja probao obraniti svoga kolegu riječima da je Miletićeva odluka o ostavci bila nepotrebna naglasivši da je MOST i na izborima za mjesne odbore u Rijeci na trećem mjestu.
Navedena informacija je u riječkoj politici izazvala podsmijeh i podcjenjivanje iz razloga što je navedena informacija potpuno netočna s obzirom da su od MOSTa u Rijeci osim HDZa i SDPa najviše glasova dobili i PGS i mnoge nezavisne liste od kojih naj upečatljivija je KVART ZA GRAD! Ovakvo izletavanje s izjavom još je jedan dokaz da MOST na nacionalnoj razini nije svjestan što se događa u Rijeci i PGŽu pa kad MOST od 174 mandata dobije 4 Grmoja to proglašava uspjehom i trećim mjestom u izbornoj utakmici!?

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama