Otvorenje izložbe akademske umjetnice Georgette Yvette Ponté

Objavljeno 08.07.2021 - Kultura

Otvorenje izložbe akademske umjetnice Georgette Yvette Ponté

Jučer je u galeriji Juraj Klović u Rijeci otvorena samostalna izložba priznate riječke akademske umjetnice francuskih korijena Georgette Yvette Ponté, a koja se publici predstavila slikarskim opusom naslova „Nemir“.
“Petnaestak golemih slikarskih formata s prikazima ženskih torza Georgette Yvette Ponté ”udaraju” na sva čula, tuku vizualnu percepciju i u njih se lako ulazi, ostavljaju moćan dojam, uvjerljivo se ”zabijajući” u promatračev pogled. Silovito prodiru s površine platna ili papira u prostor svojim volumenima. Autorici je cilj prenijeti svoj nemir i određeno stanje duha i duše“, kazao je na početku izložbe doc.dr.sc. Enes Quien.
Georgette Yvette Ponté rođena u Francuskoj 1983., a srednju školu primijenjenih umjetnosti završila je u Rijeci. Diplomirala je kiparstvo na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti u klasi profesora Peruška Bogdanića te je do sada izlagala na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Također je osvojila i mnoge nagrade i priznanja za svoje radove u mediju slikarstva, kiparstva, ali i fotografije. Autorica je nekoliko javnih skulptura u Hrvatskoj i inozemstvu.
Već iz priloženih radova vidljivo je kako je upravo ljudsko tijelo glavni lajtmotiv u radu Georgette Yvette Ponté neovisno o mediju u kojem se izražava.
Izložba će biti otvorena do 20.07.2021.

Autor: Neno Pavinčić

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u