fbpx

Otvorenje izložbe slika Nenada Voriha u Zagrebu

Objavljeno 18.05.2023 - IzdvojenoKultura

Otvorenje izložbe slika Nenada Voriha u Zagrebu

Arheološki muzej u Zagrebu ima čast pozvati Vas na otvorenje izložbe LIVING COLOURS Nenada Voriha, koje će se održati u Galeriji Arheološkog muzeja u Zagrebu (Galerija AMZ), Ulica Pavla Hatza 6, u četvrtak 25. svibnja s početkom u 20 sati.

Izložba ostaje otvorena do 12. lipnja 2023. godine, a ulaz je besplatan.

Nenad Vorih inspiraciju za svoju umjetnost, pronalazi u medijima odnosno njihovoj interakciji s modernim društvom, te utjecajem istih na kulturu i percepciju modernog čovjeka. Predstavio je publici svoj izraz kroz četiri tematske cjeline, ostajući pri tom uvijek vjeran svojoj najvećoj strasti: boji, dinamici i ekspresivnosti. Transcendentalni doživljaji boja, zvukova, prostora i vremena sjedinjuju se u slojevitim predodžbama koje ove slike pružaju oku promatrača iz vrtoglave perspektive ovog posebnog umjetnika.

Nenad Vorih je rođen 1. 8. 1963. godine u Zagrebu. Strast prema slikarstvu otkriva sa trinaest godina i od tada razvija svoj talent. Nakon uspješno završene srednje škole, 1983. godine upisuje se na Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, slikarski smjer. 1987. godine završava studij slikarstva u klasi profesora Ferdinanda Kulmera.

1988. godine primljen je u Hrvatsko društvo likovnih umjetnika te iste godine ostvaruje status Samostalnog umjetnika pri Hrvatskoj zajednici samostalnih umjetnika. 1993. godine uvršten je u Enciklopediju likovnih umjetnosti. Od svoje prve samostalne izložbe do danas, Vorih se kontinuirano bavi slikarstvom i aktivno sudjeluje na likovnoj sceni. Do sada je izlagao na više od osamdeset samostalnih izložbi u Hrvatskoj i Europi. Dobitnik je nagrada Grisia, Porin i Art Revolution Taipei 2015.

IZLOŽBA SLIKA
Living Colours
Nenad Vorih

26. 5. – 12. 6. 2023.
Galerija AMZ, Pavla Hatza 6
Radno vrijeme
utorak – petak 12 – 18 sati
subota 10 – 13 sati
ulaz besplatan

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama