Otvorenje putujuće izložbe fotografija Tokyo Before / After u Galeriji Kortil

Objavljeno 24.06.2022 - Kultura

Otvorenje putujuće izložbe fotografija Tokyo Before / After u Galeriji Kortil

U suradnji s Japanskom fondacijom i Veleposlanstvom Japana, u Galeriju Kortil dolazi putujuća izložba Tokyo Before / After koja predstavlja profil grada kroz umjetnost fotografije. Izložba se otvara u ponedjeljak 27. lipnja u 19 sati, uz nazočnost veleposlanika Japana NJ. E. Isoa Masate i pročelnika Odjela za kulturu Grada Rijeke Ivana Šarara.

Izložba donosi 80-tak fotografija pri čemu se prizori iz 1930/1940-tih izlažu kao suprotnost onima nastalima nakon 2010. godine. Svrha izložbe je ohrabriti promatrača na upoznavanje Tokija kao grada širokih obzora s mnoštvom različitih lica i naličja.

Kurator izložbe je fotografski kritičar Kotaro Iizawa, a 11 autora čije će se radovi moći vidjeti su KOGA, NIPPON i Kineo Kuwabara (BEFORE 1930-1940-te) i Nobuyoshi Araki, Mika Ninagawa, Motoyuki Daifu, Shintaro Sato, Shinya Arimoto, Natsumi Hayashi, Kenta Cobayashi i Daido Moriyama (AFTER nakon 2010.).

Izložba Tokyo Before / After ostaje otvorena do 9. srpnja, a može se posjetiti radnom danom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati t subotom od 10 do 13 sati. Ulaz je slobodan.

Autor: Ana Bernard

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama