Papa Franjo pozvao na cijepljenje jer je to etički čin

Objavljeno 12.09.2021 - IzdvojenoVijesti

Papa Franjo pozvao na cijepljenje jer je to etički čin

U Vatikanu se nastavlja kampanja cijepljenja, nakon što je cjepivo stiglo u Vatikan. Cjepivo su već primili i papa Franjo i papa emeritus Benedikt Šesnaesti. Mogu potvrditi da je u okviru programa cijepljenja u Državi Gradu Vatikanu do danas cjepivo protiv bolesti COVID-19 podijeljeno papi Franji i papi emeritusu Benediktu XVI. – rekao je ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice Matteo Bruni.

Papa Franjo je u intervjuu za talijansku televizijsku postaju Canale 5 u ožujku najavio da će se taj tjedan cijepiti, dok je osobni tajnik Benedikta XVI., nadbiskup Georg Gänswein, potvrdio da će se cijepiti i Papa emeritus. U spomenutom je intervjuu papa Franjo cijepljenje nazvao etičkim činom, jer je – kako je rekao – u igri tvoje zdravlje, tvoj život, ali i život drugih.

Naknadno je poručio kako cjepiva mogu dovršiti pandemiju, no trebaju ih primiti svi.

„Cijepljenje je jednostavan, ali dubok način promicanja zajedničkog dobra i brige jednih za druge, posebno za najranjivije. Molim se Bogu da svi doprinesu svojim malim zrnom pijeska, svojom malom gestom ljubavi“, rekao je papa Franjo u videoporuci.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u