Peđa Grbin izbačen iz Sabora

Objavljeno 31.05.2016 - Vijesti

Peđa Grbin izbačen iz Sabora

Početak saborskog zasjedanja obilježilo je izbacivanje SDP-ovca Peđe Grbina iz sabornice jer se isti ponašao u Saboru kao da je na placi.

Izbacio ga je predsjednik Sabora Željko Reiner nakon što je Grbin umjesto o najavljenoj temi zbog koje je Klub SDP-a tražio stanku, a odnosila se na smjene u strateškim trgovačkim društvima, počeo govoriti o propustima Vlade.

Grbin je izjavio da SDP traži ostavku potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka jer je privatni interes stavio ispred javnog. Njegov je nemar doveo do potpune paralize vlasti, rekao je Grbin.

Nakon što ga je Reiner nekoliko puta opomenuo da treba govoriti o temi koja je prethodno bila najavljena, Grbin je nastavio nabrajati da se stipendije ne isplaćuju, da neće biti socijalne pomoći od 1. lipnja, da je kurikularna reforma zaustavljena i da od 15 održanih sjednica Vlade, šest je bilo telefonskih. Nakon toga mu je isključen mikrofon i zamoljen je da napusti sabornicu.

Kako upravo vi, koji ste pravnik, kršite poslovnik, upitao je Reiner Grbina.

I dok je Grbin, praćen malobrojnim SDP-ovcima koji su se tog trenutka zatekli na sjednici, napuštao dvoranu, Ivan Šuker (HDZ) pitao se zašto je SDP najavio jednu, a govorio o sasvim drugoj temi. Nije mi jasno zašto SDP nije zatražio stanku o toj temi, ne bi bilo ništa sporno, rekao je Šuker, ocijenivši “tragičnim” da upravo Grbin krši poslovnička pravila. Grbin jasno zna kako se treba ponašati, no očito netko ne može prihvatiti da u Saboru ne može raditi što hoće, kao što je bio slučaj u protekle četiri godine, ustvrdio je Šuker.

SDPovi zastupnici u Saboru već odavno ukazuju da ne znaju za normalno i civilizirano ponašanje pa tako urlaju, cvile, uskaču u riječ, dobacuju, ne poštuju poslovni itd.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u