Petra Marčinko pobjednica juniorskog Australian Opena!

Objavljeno 29.01.2022 - IzdvojenoSport

Petra Marčinko pobjednica juniorskog Australian Opena!

Fantastičan uspjeh Petre Marčinko u Melbourneu! Šesnaestogodišnja hrvatska tenisačica stigla je do naslova pobjednice juniorskog Australian Opena.

Prva juniorka svijeta u finalu u Melbourneu svladala je Belgijku Sofiju Costoulas sa 7:5, 6:1. To joj je 12. uzastopna pobjeda čime je spojila naslove na Orange Bowlu i Australian Openu.

Mlada Zagrepčanka je postala tako četvrta Hrvatica kojoj je to pošlo za rukom nakon Mirjane Lučić (1997.), Jelene Kostanić (1998.) i Ane Konjuh 2013. godine. Ujedno je prekinula hrvatski post osvajanja juniorskih Grand Slamova, posljednji put prije nje to je uspjelo Borni Ćoriću i Ani Konjuh na US Openu 2013. godine.

Hrvatska tenisačica prva je u meču došla do prednosti te je kod 1:1 prvi put oduzela suparnici servis. No, Costoulas je brzo uzvratila te je od 1-3 nanizala tri gema i uspostavila ravnotežu u meču. No, sljedeći break koji je napravila Marčinko bio je ključan. Dogodio se kod 5:5 nakon čega je hrvatska tenisačica i odservirala za prvi set.

Takav kraj prvog seta utjecao je na obje tenisačice, a drugi set Marčinko je otvorila s dva breaka, bijegom na 4:0 i rješenjem meča.

U dvoboju je Marčinko osvojila gotovo 20 poena više od suparnice (68-49), a imala je i dvostruko više izravnih poena (22-11). Iskoristila je 5 od 7 break lopti, dok je mlada belgijska tenisačica imala tri takve šanse i napravila je jedan break.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama