Picula, Obersnel, Linić i Komadina traže ostavku Milanovića

Objavljeno 27.05.2014 - Vijesti

Picula, Obersnel, Linić i Komadina traže ostavku Milanovića

Pod dirigentskom palicom Slavka Linića stvara se lagani puć u SDPu i traži se smjena Zorana Milanovića zbog odnosa unutar stranke i zbog gubitka izbora.
Zoran Milanović je po ocjeni navedene četvorice pogriješio u cijelom nizu odluka što je oslabilo SDPovu poziciju u državi.
Sva četvorica koriste se snažno vokabularom Aleksandre Kolarić, koja svim snagama želi nazad u SDP, bez obzira što je predsjednica PRovaca i bez obzira što to doista nije niti politički, niti moralno korektno od nje.

Tonino Picula, koji je kao kandidat osvojio apsolutno najviše glasova na koalicijskoj listi predvođenoj SDP-om, rekao je U mreži Prvoga kako rezultatima SDP-a ne može biti zadovoljan.

Nema mjesta optimizmu. Potrebna je promjena i u stranci i u koaliciji na vlasti. Koalicijski partneri mogu biti itekako zadovoljni rezultatom Kukuriku liste jer bi samostalnim nastupom bili daleko od izbornog praga, a kamoli od europskog parlamenta, rekao je. SDP nakon osvojenih pet mandata u Europskom parlamentu, sada će biti zastupljen samo sa dvoje, istaknuo je Picula.

Da su SDP-u nužne promjene, smatraju i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i potpredsjednik stranke Zlatko Komadina. Svaki poraz je otriježnjenje, rekao je Komadina. Očito smo dobili žuti karton, moramo mijenjati politiku, način komunikacije, smatra Obersnel.

S druge strane saznajemo da niti Zoran Milanović ne sjedi skrštenih ruku, i jako puno zna o poslovanju Obersnela, Linića, Komadine. Milanovićev stožer drži da im doista nije potrebno puno da se protiv nekih od ove trojce pokrene i istraga USKOKa. Kako saznajemo, prvi je na redu Linić.

Pitanje svih pitanja je, hoće li i Milanović uspjeti očistiti stranku kao što je to svoje vremena napravila i Jadranka Kosor, čak i po cijeni gubljenja izbora i izbacivanja iz stranke.
Raspleti u SDPu tek počinju…

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u