Platforma KIGO nova snaga u Skupštini PGŽ-a!

Objavljeno 25.11.2021 - Vijesti

Platforma KIGO nova snaga u Skupštini PGŽ-a!

Na današnjoj konferenciji za tisak, priopćeno je da su iz stranke MOST izašla trojica članova platforme KIGO: Leo Pavela – vijećnik u Skupštini PGŽ-a i bivši kandidat za župana ; Vjekoslav Vahtarić – glavni tajnik platforme KIGO te Filip Gardoš – šef protokola platforme KIGO.

Izlazak navedenih članova iz stranke MOST dogodio se zbog:
– neprihvatljivog odnosa te stranke prema pandemiji COVID, te njihovom okretanju leđa krovnim liječničkim organizacijama u Hrvatskoj, kao i vlastitom Savjetu za zdravstvo
– udaljavanje od programskih obećanja uoči izbora te trošenje dragocjenog vremena na teme koje se tijekom predizbornog vremena nisu uopće spominjale
– protivljenje važim razvojnim projektima za PGŽ poput žičare na Učku, golf resorta u općini Mali Lošinj, izgradnja hotela Hilton, nove marine u luci Baroš…

S obzirom da je Leo Pavela i županijski vijećnik treba naglasiti da će vijećničko mjesto zadržati te će nastaviti kroz platformu KIGO (Kvarner i Gorski kotar) skretati pozornost na bolje brendiranje Kvarnera i Gorskog kotara u turističkom smislu, izgradnji skijaških destinacija, hotela i resorta u Gorskom kotaru te se stvarno boriti za ravnomjerni razvoj Primorsko-goranske županije.

U ovom trenutku glas Lea Pavele je presudan za izglasavanje proračuna s obzirom da u Skupštini sjedi 44 vijećnika od kojih nitko nema većinu za izglasavanje proračuna.

Platforma KIGO je nova snaga u Skupštini PGŽ-a koja predstavlja 40-ak uspješnih poduzetnika s područja Kvarnera i Gorskog kotara.

Platformi KIGO bit će cilj povezivanje svih stranaka na dobrim projektima na korist građana za što vjerujemo da će u Skupštini PGŽ-a biti dovoljno sluha.

Kao platforma KIGO već 13 godina se borimo za unapređenje Kvarnera i Gorskog kotara s naglaskom na uređenje Rijeke kao motora razvoja naše županije. U slijedećem 3.5-godišnjem mandatu u Skupštini, ciljevi platforme KIGO će biti vrlo jasni:

– poticanje izgradnje žičare na Učku
– poticanje izgradnje golf resorta u općini Mali Lošinj
– poticanje izgradnje 5 skijališta u Gorskom kotaru (Rudnik, Čelimbaša, Petehovac, Bijela Kosa, Begovo Razdolje i Tuhobić
– cjelovito organiziranje Platka kao ljetno-zimske destinacije
– poticanje izgradnje 30-ak luksuznih hotela na području Gorskog kotara, uz glamping i edukacijske centre
– poticanje uređenja riječkog priobalja
– poticanje rješavanja problema kanalizacije koja utječe u luku Rijeka
– poticanje rješenja trenutačnog kaosa oko devastacije kazališta Teatro Fenice, kao i HNK Rijeka
– hitno uređenje željezničkog kolodvora, autobusnog kolodvora i zračnih luka Rijeka, Grobnik, Unije i Lošinj
– hitno uvrštavanje imena GORSKI KOTAR u TZ Kvarnera

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u