„ Plavi sat “ gostuje na Rivi lošinjskih kapetana

Objavljeno 24.05.2016 - Kultura

„ Plavi sat “ gostuje na Rivi lošinjskih kapetana

U suradnji s Turističkom zajednicom Grada Malog Lošinja, sedmu godinu za redom atraktivna izložba projekta „Prijatelji mora“ i ove godine gostuje na Rivi lošinjskih kapetana u Malom Lošinju, od 23. svibnja do 5. lipnja 2016. gdje je na 60 velikih formata predstavljen niz fotografskih zapisa nastalih u periodu zalaska sunca ili ranim jutrom neposredno pred izlazak sunca, u takozvanom ‘plavom satu’.

Riječka udruga Livingstone i poduzeće Astoria, još 2009. godine osmislili su nacionalnu kulturološko turističku kampanju pod nazivom ‘Prijatelji mora’, a cilj je svake godine u 13 hrvatskih gradova, izložbama fotografija velikih formata na otvorenom skrenuti pozornost na ulogu fotografije u medijskoj kulturi te društvenu odgovornost, kao i stalnu vrijednost promicanja ekologije i očuvanja Jadranskoga mora. Nakon trilogija s temama podmorja, površine mora i mediteranskih eseja te povijesnih serijala s početka stoljeća te 50-ih i 60 tih, sedma godina donosi značajnu novost.

Kadrovi poput čarobnog mora, usamljenih stijena, neobičnog kamena sa žala, bonace i nevera pa do panorama naselja, ‘plavim satom’ uvode promatrače u neke nove vizure jedne od najljepših obala na svijetu te im prikazuju zavidnu medijsku kulturu kroz turističku fotografiju koja temom u zadanom vremenu na osebujan način prati život na hrvatskom Jadranu.

“Izuzetno nam je drago da već sedmu godinu zaredom kroz fotografije prikazujemo ljepotu hrvatskog Jadrana. Ove godine tema nam je “Plavi sat”, fotografije snimljene sat vremena nakon zalaska ili izlaska sunca. Riva lošinjskih kapetana sa svojim vizualom idealna nam je pozornica za našu izložbu, i zahvaljujemo Gradu Malom Lošinju i Turističkoj zajednici Grada Malog Lošinja što su od početka prepoznali ovaj projekt” izjavio je Denis Redić,predsjednik udruge Livingstone.

Radove je selektirao stručni tim festivala „Rovinj-Photodays“, a izlažu: Ivo Pervan, Mario Romulić, Dražen Stojčić, Petar Trinajstić, Goran Novotny, Bojan Bonifačić, Dalibor Talajić, Aleksandar Tomulić i Mario Đurkić.

U suradnji s turističkim zajednicama gradova izložbu, uz Mali Lošinj, ugošćuju i Rovinj, Pula, Baška, Krk, Cres, Zadar, Biograd na Moru, Šibenik, Split, Malinska, Rijeka i Zagreb, a očekuje se da će izložbu vidjeti preko milijun posjetitelja.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama