Plenković: Mostova inicijativa je besmislena

Objavljeno 23.12.2021 - Vijesti

Plenković: Mostova inicijativa je besmislena

Danas je vrhuška stranke Most danas objavila da su prikupili 400.000 potpisa za referendum.
Most-u navodno treba još mjesec dana kako bi oni sami prikupili sve liste i pregledali potpise, te nakon toga će potpise predati državnim institucijama. Svima je jasno da se na ovaj način može zloporabiti zakon jer nitko ne može kontrolirati hoće li Most još ovih mjesec dana nadopunjavati potpise, no sve da ih i skupe 400 000 što će Most dobiti referendumom? Most je uspio izmaltretirati vlastite simpatizere da u Adventsko vrijeme umjesto da su sa svojim obiteljima troše cijele dane na ulicama, trgovima i šetnicama gdje su i po kiši i po snijegu skupljali potpise za nešto što su znali da ne može proći. Ako referendum i uspije većina građana je protiv njega pa će se navedeni trošak ponovno obiti cijeloj Hrvatskoj u glavu.

Kako je danas reagirao predsjednik Vlade RH u trenutku kad je saznao da će Most tek 24. siječnja, dakle za mjesec dana, dati vlastima na provjeru:

– Može i 24. lipnja, kad god hoće mogu donijeti. Kad god oni budu spremni, to je sve ok. Još jednom želim naglasiti da je cijela ta inicijativa, poštujući sve građane koji su dali potpis, besmislena. Ona neće ništa promijeniti u načinu kako se upravlja krizom korone. Sabor ima tu nadlženost da bira na koji će način donositi odluke. Te smo odluke donijeli pred skoro dvije godine, članak 16 Ustava. Ovaj drugi dio što se tiče zakona, ne znam gdje bi to prošlo. Dobro, to je sve inicijativa koja ima samo jednu zadaću, a to je da oni imaju vidljivost. Što se nas tiče mogli su jučer popodne donijeti sve potpise na Markov trg, mogao je predsjednik Milanović poslati svojih 5-6 suradnika pa da zajedno gledamo te potpise, bez ikakvog problema, rekao je premijer.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama