Plenković o Tomaševiću

Objavljeno 18.10.2021 - IzdvojenoVijesti

Plenković o Tomaševiću

Postavljeno je pitanje predsjedniku HDZ-a je li gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević pogazio jedno od svojih temeljnih predizbornih obećanja, a s obzirom na to da je Grad Zagreb potpisao sporazum o zbrinjavanju otpada s tvrtkom Petra Pripuza.

– To morate njega pitati. Ja mislim da cijela ta politička platforma Možemo, svakoga dana, sve više shvaća što znači transformirati se iz NGO-a, aktivista, u stranku i nekoga tko vodi Grad. “Bucati” u oporbi je jedno, preuzeti odgovornost i donositi odluke je nešto sasvim deseto. Naučit će kroz mandat. Ponovit ću da je Zagreb jednako moj kao i od svih onih koji su podržali Možemo. Pomagat ćemo Zagrebu u svim aspektima, a gradska vlast neka sama objašnjava svoje odluke i obećanja. Neka objasni zašto neka obećanja ne mogu ispuniti, dodaje.

Vjeruje da će odabirom novih stranačkih ljudi na razini grada Zagreba dobiti kroz nekoliko godina povjerenje za vođenje glavnog grada Hrvatske.

Osvrnuo se i na negodovanje nekih tvrtki koje prodaju gorivo, a vezano uz ograničavanje najviše cijene tzv. Premium goriva.

– Primili smo na znanje to, nisu to tako slabašne tvrtke da ne mogu na svojim plećima izdržati mjesec dana ovo što smo donijeli. Odgovaramo hrvatskim građanima, ne vidim da će se bilo kome što značajnije dogoditi u idućih 30 dana.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u