Plenković predstavio sastav nove vlade

Objavljeno 21.07.2020 - Vijesti

Plenković predstavio sastav nove vlade

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković predstavio je nakon sastanka Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a sastav nove vlade. Umjesto 20, imat će 16 ministarstava te 4 potpredsjednika. Uz dosadašnje Davora Božinovića i Zdravka Marića novi potpredsjednici su Tomo Medved i Boris Milošević iz SDSS-a.

Davor Božinović će nastaviti obnašati funkciju ministra unutarnjih poslova, Zdravku Mariću ostaju financije, a Tomo Medved i dalje je ministar hrvatskih branitelja. Ministri koji su i prije obnašali svoje dužnosti i koji ostaju su: ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, ministar zdravstva Vili Beroš, ministrica poljoprivrede Marija Vučković i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Ministarstvo turizma i sporta preuzima Nikolina Brnjac, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a Nataša Tramišak, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs. Na čelu Ministarstva gospodarstva i održivoga razvoja, koje će uključivati resore gospodarstva, energetike, klimatskih promjena i zaštite okoliša je Tomislav Ćorić.

Ministarstvo graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine vodit će Darko Horvat. Novi ministar obrane je Mario Banožić, a Ivan Malenica vodi objedinjena ministarstva uprave i pravosuđa. Spojili su se i resori rada i mirovinskog sustava te socijalne politike, a na čelu tog ministarstva je Josip Aladrović. Ministrica Nina Obuljen Koržinek vodit će Ministarstvo kulture i medija.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama