Plenković se pokušava izvući na MOST

Objavljeno 23.05.2018 - IzdvojenoVijesti

Plenković se pokušava izvući na MOST

Stvar je potpuno jasna. Plenković je uprskao stvar s Agrokorom i sada se pokušava izvući sa svima s kojima je nekada surađivao. On navodno ne zna za radnje Martine Dalić, on navodno ne zna za radnje MOSTa s kojim  je bio u koaliciji i kojeg je neumjesno istjerao iz koalicije jer su isti upućivali na nezakonite radnje Marića i Dalićke. Kad je MOST izbacio za koalicijske partnere je uzeo nacionalne manjine i HNS s kojima se lakše pregovara i sad kad je nastao problem, pokušava se izvući.

Kaže on, “Nek’ se Božo Petrov dobro prisjeti svega, neka govori o onome koga je on zvao”, uzvratio je jutros Andrej Plenković nakon sastanka Kluba zastupnika HDZ-a odgovarajući na pitanje može li potvrditi medijske informacije po kojima je odvjetnik Boris Šavorić došao u Vladu kao osoba od njegova povjerenja.

Nikola Grmoja (MOST) uzvratio je: jasno je da je riječ o spinovima. Jasno je kad je MOST izašao iz Vlade, a kad su angažirani savjetnici.

Jedan tjednik  jučer je objavio, a mnogi mediji prenijeli da je na tajnom sastanku u Vladi potkraj veljače 2017. Plenković navodno predstavio Šavorića i kazao: Ovo je odvjetnik Boris Šavorić. On uživa moje veliko povjerenje i bit će među ljudima koji će nam pružiti pravne savjete u situaciji povezanoj s Agrokorom.

Na tom su sastanku, navodno, osim Plenkovića bili prisutni i Martina Dalić, ministar financija Zdravko Marić, predsjednik Mosta Božo Petrov, Ante RamljakTomislav Matić iz tvrtke Texo Manegement i Boris Šavorić.

Plenković je na Kluba HDZ-a dobio potporu za prijedloge da umjesto Dalić novi potpredsjednik Vlade bude Tomislav Tolušić, a ministar gospodarstva Darko Horvat. Doznaje se da će Horvata u  Saboru zamijeniti Sunčana Glavak, glasnogovornica Vlade koja je već bila saborska zastupnica.

Hoće li Plenković shvatiti da se od njega očekuje poštena odgovornosti da ako je ne bude da će biti kažnjen i unutar HDZa i u cijeloj Hrvatskoj?

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u