Plenković uvrijedio stranku MOST na neprihvatljiv način!

Objavljeno 16.09.2020 - Vijesti

Plenković uvrijedio stranku MOST na neprihvatljiv način!

Andrej Plenković nastavlja s bahatim ponašanjem prema opoziciji i to na krajnje uvredljiv način.
Danas se u Saboru RH okomio na stranku MOST i to na pristojnog zastupnika Zvonimira Troskota koji je postavio zastupničko pitanje :

Jeste li možda dali uvjetovani prihvat kupovine francuskih aviona, kako bi dobili financijsku pomoć od EU-a? Spominjali ste iznos od preko 22,5 milijardi eura, postavlja se pitanje hoćemo li sve te novce povući. Možete li se hrvatskoj javnosti izjasniti zašto postignuće bez presedana odbijate izraziti kao 170 milijardi hrvatskih kuna, a ne u eurima. Nije li to suverenizam bez presedana?

Plenković je u svome primitivnom odgovoru kazao sve što misli o demokraciji i demokratskim procesima u Hrvatskoj. Ja faraon nemam želje bilo kome što objašnjavati, a vi koji ne mislite kao i ja ste klošari. Evo kako je zvučao odgovor:

Moram priznati da sam fasciniran s debitantima danas. Vi smatrate da smo dobili 22,5 milijarde eura uvjetovano time da ćemo kupiti rafal od Macrona. Jeste vi to sada rekli? Oduvijek sam smatrao da je Most jedna kavanska demokracija, ogovaranje po cesti, kafićima, ali ovoliku neozbiljnosti te čemer i jad od teze, to nisam očekivao. To je nebuloza, nikakve veze nema natječaj za avione s pregovorima o Višegodišnjem financijskom okviru, odgovorio je premijer Plenković.

Mnogi novinari su ostali zatečeni ovakvim odgovorom osobe koja za sebe voli kazati da je europski političar i osobe koja u svojoj Vladi ima ljude koji su protiv nekih temeljnih vrijednosti države Hrvatske poput teme Domovinskog rata i odnos prema HVu, katoličkoj Crkvi u Hrvatskoj i odnos prema predsjedniku Tuđmanu!

Plenković je danas potvrdio da ne poštuje demokraciju niti parlamentarne stranke  te da sam sebe proglašava najljepšim, nedodirljivim, najboljim i najsposobnijim.

Od kuda Plenković vuče ovoliki kompleks i bahatost pored cijeli niz neriješenih problema, potpuno je nejasno i nerazumljivo, no bitno je napomenuti da obnova Zagreba još nije počela, da riječko priobalje kojim upravlja Plenković i dalje izgleda kriminalno i zapušteno, da željeznički kolodvori i dalje izgledaju u cijeloj Hrvatskoj devastirano i loše, da pravosuđe i dalje ne može osuditi lopove posebno one iz redova HDZa, da hrvatska narodna kazališta u Hrvatskoj izgledaju devastirano i loše posebno ono u Rijeci, da mnoge bolnice i dalje izgledaju prestrašno, da Hrvatska i dalje ima tri puta veću birokraciju nego joj treba, a da je broj gradova i županija potpuno neusklađen s kulturnim političkim projektom stvaranja jedne države.

Toliki problemi Plenkovića, no njemu je najvažnija stranka MOST i kako joj napakostiti…ZANIMLJIVO!

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama