fbpx

Počeo “Naj, naj, naj festival”

Objavljeno 28.03.2015 - Zabava

Počeo “Naj, naj, naj festival”

Već 15 godina zaredom zagrebačku djecu tijekom proljetnih praznika uveseljavaju predstave “Naj, naj, naj festivala”. Tijekom ovogodišnjega, koji je počeo jučer, moći će pogledati pet stranih i deset domaćih dječjih predstava.

Do srijede koliko traje Međunarodni festival kazališta za djecu moći će se pogledati zanimljive predstave za najmlađe. Svake godine na festival dolazi sve više posjetitelja, a organizatori se s nostalgijom sjećaju samih početaka.

U početku je festival zamišljen kao jedna smotra predstava za djecu sa područja isključivo Hrvatske, a onda s vremenom se preraslo u sada zbilja respektabilan međunarodni festival gdje imamo predstave iz gotovo čitavoga svijeta.

Pristiglo je više od 80 prijava za festival pa je izbornici doista bilo teško odabrati najbolje.

U kazalištu “Žar ptica”, jednoj od devet lokacija gdje će se predstave izvoditi, festival otvara “Waitapu”, bajka o odrastanju i spoznaji svijeta koji nas okružuje nastala prema romanu Jože Horvata. Tu su i druge kvalitetne predstave u produkciji hrvatskih institucionalnih i neovisnih kazališta za djecu. Progovaraju o ljubavi, obitelji, mašti, ljudskim vrlinama. Ove godine strani gosti dolaze iz Slovenije, Češke, Italije, Izraela i Irana.

Sve predstave su besplatne, a po ulaznicu treba doći na vrijeme.

Festival traje do srijede kada će najbolji biti nagrađeni zlatnom žar pticom.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama