Počinje Europsko prvenstvo

Objavljeno 12.01.2018 - Sport

Počinje Europsko prvenstvo

Čekanju je došlo kraj, danas počinje Europsko rukometno prvenstvo. Svi hrvatski gradovi spremni su dočekati europske reprezentacije, a sve oči hrvatskih navijača uprete su prema Splitu, gdje će Hrvatska u svojoj prvoj utakmici dočekati Srbiju.

Prvenstvo se otvara u Splitu i Poreču, a prve utakmice na rasporedu su u 18.15. U Splitu će u skupini A igrati Švedska i Island, dok će se u Poreču sastati Bjelorusija i Austrija.

Susret Hrvatske i Srbije na rasporedu je u 20.30 u rasprodanoj Spaladium Areni, a utakmicu možete pratiti na Drugom programu Hrvatskoh radija.

Hrvatski izbornik Lino Červar jučer je objavio popis igrača koji će Hrvatsku predstavljati na Euru: vratari Mirko Alilović i Ivan Stevanović, desna krila Ivan Čupić i Zlatko Horvat, lijeva krila Manuel Štrlek i Lovro Mihić, kružni napadači Igor Vori i Željko Musa, lijevi vanjski Domagoj Duvnjak, Marko Mamić, Stipe Mandalinić i Jakov Gojun, srednji vanjski Luka Cindrić i Igor Karačić, te desni vanjski Marko Kopljar i Luka Stepančić.

Izbornik Červar objavio popis 16 imena za Europsko prvenstvo

Iz prvotnog popisa otpali su vratar Ivan Pešić, pivoti Marino Marić i Tin Kontrec te braniči Halil Jaganjac, Denis Buntić i Šime Ivić.

Što nas čeka protiv Srbije objasnili su Igor Vori i Luka Cindrić.

Vori: Srbe poznajemo dovoljno da ih nećemo podcijeniti

Cvetković: Hrvati će imati pritisak, ali i podršku EHF-a kao domaćin

Pritisak je na nama, a oni ne mogu ništa izgubiti, jer ih svi smatraju najslabijom selekcijom u našoj skupini. Mi nećemo imati problema sa Srbijom, ako ih ne podcijenimo, moramo biti opušteni, mada će teško biti opušten pred 12 tisuća naših navijača u Spaladium Areni, rekao je Vori.

Jedva čekam da počne utakmica sa Srbima, dobro ih poznajemo i morat ćemo se jako potruditi da ih pobijedimo. Ne očekuju valjda svi da Srbiju dobijemo nakon deset minuta igre, rekao je Cindrić, igrač aktualnog europskog prvaka skopskog Vardara.

Danas se igra još jedna utakmica u skupini B. U Poreču će se susresti reprezentacije Francuske i Norveške.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u