Počinje novo anketiranje nautičara!

Objavljeno 22.06.2022 - Turizam

Počinje novo anketiranje nautičara!

Institut za turizam, uz potporu Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice, ove godine ponovno provodi istraživanje “Stavovi i potrošnja nautičara u Hrvatskoj ” pod nazivom TOMAS NAUTIKA Jahting 2022. Prethodna takva istraživanja provedena su 2001., 2004., 2007., 2012. i 2017. godine. Istraživanjem se od gostiju nautičara prikupljaju podaci o njihovom profilu, obilježjima putovanja/plovidbe. troškovima za vrijeme putovanja/plovidbe i stavovima o nautičkoj i ukupnoj turističkoj ponudi Hrvatske.

Anketiranje će se provoditi od sredine lipnja do konca listopada u 32 marine i 8 luka otvorenih za javni promet duž obale i na otocima. Ukupno će se anketirati oko 2.500 nautičara.

Anketiranje provode anketari agencije HENDAL, osobnim intervjuom uz pomoć računala (tableta). Anketari agencije HENDAL posjetit će odabrane marine najviše dva do tri puta tijekom mjeseca radi anketiranja gostiju. Svi će anketari imati majice s logom Hrvatske turističke zajednice i vidljivo istaknute bedževe.

Sve odabrane marine u uzorku obaviještene su pismeno o provodenju istraživanja i dolasku anketara. O početku istraživanja obaviješten je i ACI te Udruženje marina pri HGK.

Vas molimo da pružite potporu ovom istraživanju pri susretima s djelatnicima čarter kompanija i članovima Vašeg Udruženja.

Rezultati istraživanja TOMAS NAUTIKA Jahting 2022. bit će javnosti prezentirani koncem godine. Rezultati se neće prikazivati na razini pojedine marine ili luke otvorene za javni promet već samo na ukupnom skupu anketiranih nautičara (prema zemlji porijekla, čarter/vlasnici plovila, prema mjesecima).

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama