Podržite hvale vrijednu akciju policijske organizacije o prevenciji seksualnog zlostavljanja

Objavljeno 03.12.2021 - Vijesti

Podržite hvale vrijednu akciju policijske organizacije o prevenciji seksualnog zlostavljanja

IPA – Hrvatska sekcija aktivno se uključila u aktivnosti profesionalnih policijskih organizacija u Europskoj uniji za poboljšanje društvenih uvjeta i okolnosti, zbog kojih su djeca i mladež najčešće žrtve.

Zabrinjavajuće je da seksualno zlostavljanje spada u red najtežih, ali i najmanje prijavljivanih oblika nasilja. Pa ipak, prema podacima MUP-a za 2016. godinu, u Republici Hrvatskoj je tijekom navedene godine broj kaznenih djela protiv spolne slobode i spolnog ćudoređa te spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, koja ulaze u skupinu općeg kriminaliteta, bio u porastu za 29,2%. Pregledom provedenih istraživanja u Republici Hrvatskoj dolazi se do podataka da je gotovo 14% mladih doživjelo seksualno nasilje u djetinjstvu, 5% adolescentica doživjelo je silovanje ili pokušaj silovanja, a 17% žena doživi silovanje ili pokušaj silovanja, dok se kod žrtava nasilja u obitelji taj broj penje na gotovo 50%.

Upravo zato IPA izdaje brošuru kojom će upozoriti na ovaj problem te naučiti mlade, roditelje i nastavnike kako pomoći žrtvama, ali i kako djelovati preventivno. Cilj je projekta smanjiti i spriječiti društveno neprihvatljivo ponašanje te pomoći žrtvama. Brošura je besplatna.
Izdavanje financiramo sredstvima prikupljenim prodajom oglasnog prostora u samoj brošuri.

Ova važna i poučna brošura BESPLATNO se stavlja na raspolaganje svakom zainteresiranom građaninu, te našoj djeci i mladeži u zajednici preko navedenih primatelja (Osnovne i srednje škole i druge obrazovne ustanove)

Svi koji su zainteresirani za pomoć i svojim sudjelovanjem podržavati volonterski preventivno-edukativni rad u vlastitoj okolini mogu se javiti na Telefon: +385 1 640 71 74 ili E-Mail: office@iv-nakladnistvo.hr.

Hvala Vam što ćete se i Vi pridružiti snažnoj borbi protiv seksualnog zlostavljanja.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u