Pogled u plavo – promocija Hrvatske kroz ronjenje

Objavljeno 28.02.2017 - Zanimljivosti

Pogled u plavo – promocija Hrvatske kroz ronjenje

Projekt Pogled u plavo – promocija Hrvatske kroz ronjenje nastupao je ove godine na 26. međunarodnom sajmu Nautike na Zagrebačkom Velesajmu od 22. veljače do 26. veljače 2017. godine

U suradnji sa Zagrebačkim holdingom, podružnicom Zagrebački Velesajam organizator projekta Pogled u plavo, Nemo Adria u sklopu projekta na svoj već prepoznatljiv način u montažnom bazenu projekta Pogled u plavo promjera 10 m zaronili su besplatno preko 150 djece i mladih.

Uz stručno vodstvo instruktora ronjenja, članova specijalističke ronilačke postrojbe Grada Zagreba pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama, svi posjetitelji sajma imali su jedinstvenu priliku spoznati vještine i čari ronjenja te besplatno zaroniti pod punom ronilačkom opremom.

Uz izvrsnu posjećenost sajma Nautike gdje se je mogao vidjeti veliki broj različitih plovila, okušati u ronjenju, dobiti informacije o ronilačkim lokacijama i upisati tečaj ronjenja projekt Pogled u plavo okupio je kompletnu ronilačku ponudu u Hrvatskoj kroz ronilačke klubove, ronilačke centre, službe spašavanja i hrvatske proizvođače ronilačke opreme.
Također predstavljen je i Ljetni avantura kamp 2017., aktivan odmor za djecu i mlade koji se provodi u suradnji sa Zagrebačkim holdingom, podružnicom Vladimir Nazor, dok se je u sklopu sajma Nautike u okviru Pogleda u plavo mogla pogledati i izložba fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića.

Projektu se je priključio i ambasador projekta Pogled u plavo, Goran Čolak, višestruki svjetski i europski Guinnessov rekorder u ronjenju na dah koji je promovirao ronjenje kao aktivnost te je najavio sljedeće nastupe projekta Pogled u plavo diljem Hrvatske i izvan granica Republike Hrvatske.

Nakon sajma Nautike, sljedeći nastup projekta Pogled u plavo je 1. i 2. svibnja 2017. godine u Općini Plitvička jezera.

U sklopu projekta Pogled u plavo održan je i okrugli stol na temu “Ronjenje u Hrvatskoj” s ciljem jačanja suradnje poduzetnika i institucija.

Više o svemu na ronilačkom portalu Gorgonija i SCUBAlife koji prate Pogled u plavo kroz sve nastupe.

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podlogu za sve posjetitelje sajma Nautike u sklopu projekta Pogleda u plavo pobrinulo se je Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

Projekt Pogled u plavo održan je pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma RH i u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u