POLIGRAF: svi slušatelji “oprali” netolerantne političare

Objavljeno 13.09.2019 - Vijesti

POLIGRAF: svi slušatelji “oprali” netolerantne političare

U današnjoj političkoj emisiji HRTa Poligraf prvi put se dogodilo da su slušatelji do te mjere izvrijeđali političare koji pale i mrze već godinama na političkoj sceni, da je voditelj Mislav Togonal nakon trećeg slušatelja prekinuo pitanja slušatelja iako je ostalo čak pet minuta do kraja emisije!

U emisiji su gostovali član Predsjedništva HDZ-a Mario Kapulica, potpredsjednik Sabora Furio Radin, zamjenik predsjednika SDP-a Rajko Ostojić i saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović.

Na pitanje hoće li SDSS ostati u vladajućoj koaliciji Mario Kapulica je rekao kako će to biti trajna tema sve do parlamentarnih izbora. Naglasio je kako saborska većina podržava razvoj Hrvatske koja ide u dobrom smjeru.

– Saborska većina je rezultat dobre volje, a što se tiče koalicije sa SDSS-om, nema govora o ulasku i izlasku iz koalicije. Hrvatsku Vladu podržavaju zastupnici nacionalnih manjina i tu se može govoriti samo o nastavku ili uskraćivanju te zajedničke potpore, rekao je i dodao kako Vlada sigurno neće mijenjati svoju politiku koja je fokusirana na gospodarski razvoj Hrvatske, a ako te potpore više ne bude, HDZ je spreman.

Kapulica je rekao kako sve ovo što se događa diže razinu nervoze u svim taborima i strankama te da nitko ne gleda ravnodušno na situaciju. Ističe kako ove godine u HDZ-u nema unutarstranačkih izbore i kako su oni fokusirani samo na dobivanje predsjedničkih izbora i predsjedanje EU.

Kapulica seza vrijeme emisije stalno nešto smijuljio i nije odgovorio na pitanje kako će sankcionirati Pupovca koji očigledno unosi razdor između Hrvata i Srba i koji svojim izjavama sramoti državu Hrvatsku uz opće popuštanje HDZa.

Furio Radin je istaknuo kako nasilje koje je prethodilo riječima Milorada Pupovca u političkom svijetu nije donijelo dovoljnu težinu.

– Dakle, nešto je prethodilo svemu tome, emocije su postojale kod ove izjave. Znam da se mnogi neće složiti s time, ali koalicija nema nikakvu moguću alternativu, rekao je Radin. Radin se nije izjasnio što je to što je predhodilo događajima u dalmatinskom zaleđu, no sasvim je sigurno da on uopće ne misli da je srpska agresija na Hrvatsku predhodila bilo kakvim događanjima zbog kojih se ekstremni Srbi danas u hravtskoj ne osjećaju dobrodošli! Radin misli da je sukob ekstremnih Srba s Hrvatima uslijedio iz čista mira i to samo zbog nogometne utakmice.

Zlatko Hasanbegović je naglasio kako se već dva desetljeća hrvatska politička elita je podvrgnuta torturi tumačenja izjava Milorada Pupovca.

– Temeljna osnova simbiotskog odnosa između HDZ-a i Milorada Pupovca je ono što je izrekao Pupovac kada je rekao da se „takvi kao Andrej Plenković, plaćaju suhim zlatom”, a ta se vrsta zlata ne razbacuje. Dakle, potpuno je bespredmetno i ponižavajuće komentirati izjave gospodina Pupovca, rekao je.

– Treba li se ispričati? Ne treba. Ima li pravo misliti što god hoće? Ima, zato što živimo u slobodnoj zemlji. Ono što je jasno, on ne smije, ne može i ne treba biti dio bilo koje Vladine većine, rekao je Hasanbegović.

Rajko Ostojić je istaknuo kako je ova koalicija došla prevarom birača na vlast, došla je interesno i kako je rekao: “kako su počeli, tako će i završiti”.

– Vidite što se desilo s izjavom Pupovca o Plenkoviću. Od suhog zlata, do starog željeza. Meni je neshvatljivo da Pupovac uspoređuje Hrvatsku s NDH. Država koja nije imala Ustav i bila je ključni saveznik nacističke Njemačke i fašističke Italije. Država koja je imala rasističke zakone i koja je potpisala Rimski ugovor gdje je Hrvatsko primorje počelo u Kraljevici, a završilo na ušću Zrmanje pa onda Zadar, Šibenik, Split i svi otoci su bili Italija. Od svih otoka, mi smo imali Brač, Hvar i poluotok Pelješac, rekao je Ostojić i dodao kako HDZ tek čekaju dobri i pravi unutarstranački izbori i kako im želi svako dobro.

Svi političari su bili isključivi, netolerantni i nisu nudili nikakva rješenja za normalan suživot građana i sasvim je normalno da su ih slušatelji pred kraj emisije izvrijeđali. Zadnji slušatelj se javio kao pripadnih talijanske nacionalne manjine u Hrvatskoj i rekao je Radinu na talijanskom jeziku da ga može biti sram i da on neće njega nikada zastupati nigdje.

Cijelu emisiju možete pogledati ovdje: https://vijesti.hrt.hr/541847/hasanbegovic-destljeca-torture-tumacenja-pupovcevih-izjava

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama