Ponovno trošimo novce na putovanja dužnosnika

Objavljeno 26.11.2013 - Vijesti

Ponovno trošimo novce na putovanja dužnosnika

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke Ivan Šarar, ravnatelj Lučke uprave Rijeka Vlado Mezak i predsjednik Uprave Luke Rijeka d.d. Vedran Devčić borave u nizozemskom gradu Rotterdamu u koji su otputovali na poziv Luke Rotterdam, Grada Rotterdama i Fondacije SS Rotterdam.

U ime Grada Rotterdama riječko izaslanstvo primila je zamjenica gradonačelnika Jeanette Baljeu, zadužena za lučko, prometno i regionalno gospodarstvo, a u ime Luke Rotterdam Roger Clasquin i Ronald Vogt, zaduženi za međunarodnu suradnju.

Ciljevi riječke i roterdamske luke u međunarodnoj suradnji su, među ostalim,  postizanje boljih rješenja za transport roba i pružanje usluga i to u suradnji s lokalnim vlastima, a uzimajući u obzir aktualne razvojne trendove transportnih koridora u Europi, te kreiranje zajedničkih nastupa na sajmovima, kongresima i slično.

Ono što je nevjerojatno da izaslanstvo koje je krenulo iz Rijeke u Nizozemsku ne zna da nema nikakve teorije da ove dvije luke međunarodno surađuju niti na razini poboljšanja transporta roba niti na polju zajedničkih nastupa na sajmovima ili kongresima. Da se kojim slučajem riječko izaslanstvo našlo na istom putu s onima iz Trsta li Kopra, bilo bi logičnije. Rotterdam i Rijeka doista ne mogu u ničem važnom surađivati i to svi znamo.

Riječka delegacija u Rotterdamu će se susreti i s predstavnicima Fondacije SS Rotterdam. Fondacija upravlja parobrodom Rotterdam koji je svojevremeno bio namijenjen za rezalište, ali je entuzijazmom grupe ljudi i poduzetničkom kreativnošću spašen i revitaliziran. Brod je danas muzej i hotel, ali i mjesto na kojem se odvijaju brojne kulturne i druge aktivnosti. Isto tako, brod je postao jedna od znamenitosti Rotterdama. Nitko brod Galeb nije ni spomenuo, pa je za vjerovati da će i dalje ostati trunuti u luci Rijeka.

Po završetku službenih obaveza u Rotterdamu, gradonačelnik Obersnel će, u svojstvu člana Odbora regija EU, otputovati u Bruxelles na 104. plenarno zasjedanje Odbora regija EU.

Neke od tema o kojima će se raspravljati na sjednici su Fond solidarnosti EU, rezultati međuinstitucionalnih pregovora o kohezijskom paketu za razdoblje 2014. – 2010., okvir za budući politiku luka EU, strategija integracije Roma, nacrt rezolucije o Političkim prioritetima Odbora regija za 2014. godinu, na temelju zakonodavnog i radnog plana Europske komisije i drugo.

Niti jedna od navedenih tema neće aposliti niti jednog jedinog Riječanina, ali to nikoga nije ni briga.

Cijelo putovanje “riječke delegacije” stajati će nas više od 100 000 kuna.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u