Posljedni festival podvodnog filma u režiji Filipa Višića

Objavljeno 23.09.2015 - Kultura

Posljedni festival podvodnog filma u režiji Filipa Višića

Budući da svemu dođe kraj tako je ove godine 6. Bijeli lav posljednji u Rovinju i pod vodstvom dosadašnjeg direktora Filipa Višića. Organizaciju sljedećeg 7. Bijelog lava i svih ostalih nadolazećih preuzeti će Robert Lehotkai i tim Divingnetworka – ronilačke mreže. Razlog povlačenja Filipa Višića iz projekta kojeg je sam stvorio je odlazak iz Hrvatske i fizička nemogućnost nastavljanja s uspješnom organizacijom Festivala.

VI Bijeli lav će se održati sljedeći vikend 24. do 27. rujna u Rovinju i baš kao i svi prethodni festivali i ovaj šesti “POSLJEDNJI” će u Rovinj dovesti zanimljive goste i bogati program podvodnih filmova.

Festival podvodnog filma BIJELI LAV posljednji puta u Rovinju.
Razloga tome je više, ali najbitnije je to da će se i ove godine u Rovinju u zadnjem vikendu mjeseca rujna okupiti ronioci i zaljubljenici mora i podmorja da posjete izložbu podvodne fotografije ICE FACE u Multimedijalnom centru Rovinja i projekcije podvodnih filmova u gradskom kinu A Gandusio.
I ove godine će Rovinj posjetiti zanimljivi gosti, posebno se ističe okrugli stol koji vodi JANEZ KRANJC na temu podvodna fotografija pod ledom uz autorsku izložbu podvodne fotografije Ice face IVANE ORLOVIĆ KRANJC uz JANEZA KRANJCA.
Uz njih de biti i gosti partnera festivala iz Beograda NEČUJNO gosp. Aleksandar Karjuk, koji će predstaviti svoj festival.
Također će se realizirati MUTIMEDIJALNA RADIONICA za učenike srednjih i osnovnih škola, koja se ove godine pripremila kroz realizaciju projekta ROVINJ BISER PODMORJA, kroz koji su učenici stekli nova znanja iz ronjenja i zaštite podmorja.
Bijeli lav je tijekom svojeg postojanja proteklih 6 godina ostavio traga u filmskoj baštini Rovinja i Hrvatske, te uspio okupiti puno zaljubljenika u podmorje, no od sljedeće godine će Bijeli lav voditi novi organizacijski tim, a gdje i na koji način to
ćemo saznati kada dođe VII Bijeli lav.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u