Povratak u kolijevku liburnijskog bluesa – Trio 99 i Delta Blues Train oduševili brsečku publiku

Objavljeno 26.07.2021 - Zabava

Povratak u kolijevku liburnijskog bluesa – Trio 99 i Delta Blues Train oduševili brsečku publiku

Nakon tri godine blues se vratio na mjesto s kojeg je sve počelo, u mitski Brseč. Da je Brsečanima i njihovim gostima falio blues moglo se je vidjeti i prije samog početka druge festivalske večeri, obzirom da su sve klupice pol ure prije početka koncerta bile ispunjene u potpunosti dok se ostatak posjetitelja smjestio na okolnim zidićima i klupicama. Druga festivalska večer bila je u znaku riječkih blues snaga, a nastup su otvorili prekaljeni blueseri iz Tria 99. Saša Đanić (bass), Siniša Katalinić (gitara) i Ivica Španjić (bubanj) predstavili su se publici zanimljivim repertoarom je uključivao BB Kinga, Jimija Hendrixa, Stevie Ray Vaughana, Fredija Kinga, ali i Robena Forda.

– Super je bilo. Publika je odlično reagirala na naš nastup tako da smo i više nego zadovoljni, pogotovo što se ne držimo strogo blues okvira, već rubno koketiramo i s ostalim žanrovima. Drago nam je što smo ponovo imali prilike zasvirati na Jerry Ricks Blues Festivalu. Vidi se da festival raste iz godine u godinu i to nas jako veseli, poručili su članovi Tria 99 po završetku svirke.

Drugi dio večeri pripao je kvintetu Delta Blues Train. Prekaljeni glazbenici koji su nakon višedesetljetne svirke ‘za druge’, napokon posložili band ‘za sebe’, a publici na Pregradu su se predstavili izvornim bluesom. Miroslav Cvitanović Mima (bas gitara), Nenad Rožić-(gitara), Damir Vrbljanac (klavijature), Emanuel Jakominić (bubnjevi) i Ivo Sertić Marinjo (vokal, usne harmonike, alto sax), izveli su pjesme kultnih blues izvođača kao što su Freddie King, Muddy Watters, Canned Heat, BB King, Sonny Boy Williamson, Little Walter, Robert Johnson, Eric Clapton, Fleetwood Mac, J.J. Cale, Etta James, Colin James…

– Ovo sam sanjao cijeli život. da sa svojim blues bandom nastupim na velikom blues festivalu i san mi se večeras ispunio. Ne mogu vam opisati kako se osjećam, srce će mi iskočiti koliko sam uzbuđen i zadovoljan što smo na Jerry Ricks Blues Festivalu. Hvala organizatorima na pozivu, ispunili su mi životni san, poručio je Ivo Sertić nakon završetka svirke.

Blues karavana večeras dolazi u Lovran gdje će nastupiti Petra Bornerova Band te Mike Sponza Band. Koncert će se održati u parku pokraj mula, a svirka starta u 21 sat.

Podsjetimo, u ponedjeljak, 26. srpnja predviđen je predah uz off program pod nazivom JRBF ART&VISION kada će u gradskoj loži od 19 sati nastupiti Kantridersi s programom ”Portić za Jerryja“ dok je u 21 sat na rasporedu projekcija dokumentarnog filma Sonnyboy iz Stubičke Slatine. Koncertne večeri nastavljaju se 27. srpnja na opatijskoj Ljetnoj pozornici, a lineup otvara Lela & Joe Kaplowitz Band, zatim slijedi nastup Riccarda Staraja i njegovog Midnight Blues Banda uz sjajne goste: Jed Beckera, Maura Staraja i Tomislava Golubana. Novoobnovljena Gradina u Klani ugostit će u srijedu izvođače iz Italije, a publici će se predstaviti Riccardo Grosso Blues Band, dok će uvod u večer biti kombinacija poezije i svirke uz Riccardo Staraj & Marko Sedlak Blues Duo. Dan kasnije u matuljskom Amfiteatru nastupit će Kreš Oremuš, BE HA VE i Sunnysiders, nakon čega slijedi velika dvodnevna završnica u Kastvu. Riječki Sarah & The Romans otvorit će program na novouređenoj Crekvini, nakon njih nastupa slovenski Blues Experience te kultno Atomsko sklonište. Posljednjeg dana srpnja na rasporedu je i veliko finale ovogodišnjeg JRBF-a, a Goran Bare & Majke dobili su čast da odsviraju posljednje tonove na ovogodišnjem izdanju festivala. Kao support prije Bareta nastupaju sjajni The Cyborgs iz Italije te The Dudes.

Autor: Saša Brusić

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u