fbpx

Predsezona je odlično počela u nautičkom sektoru

Objavljeno 15.04.2023 - TurizamVijesti

Predsezona je odlično počela u nautičkom sektoru

U pojedine marine gosti su stigli već potkraj ožujka, a i prva čarter plovila početkom travnja. Prošla je sezona, prema ostvarenim prihodima, bila rekordna u 40-ogodišnjoj povijesti ACI-ja, najvećeg lanca marina na Mediteranu, koji i u ovoj sezoni nastavlja ulagati u nautičku infrastruktu

Vodička marina dom je njegovu brodu više od 3 desetljeća. I dok je izvan sezone gospodin Herbert u svojem austrijskom domu, najvažnija mu je sigurnost njegova plovila.

– Nijednom se nije dogodilo da nešto nije u redu s brodom ako bih navratio tijekom zime, osoblje se predano brine za sve. A Vodice su moj dugogodišnji izbor jer zaista pružaju dobar odmor i zabavu, mlađima i starijima, za HRT Regionalni dnevnik rekao je Herbert Koza, nautičar iz Austrije.

Nautičari, koji su naše marine izabrali za godišnji vez svojih plovećih ljubimaca, prvi su nam morski gosti.

– Posljednjih 10 godina brod nam je u ovoj marini i obično ga u ovo doba godine pripremamo za plovidbu. Ostajemo 6 tjedana. Više smo nego zadovoljni svim uslugama koje dobijemo ovdje, a prije svega vrhunskim osobljem, kazao je Wagner Siegfried, nautičar iz Njemačke.

Raste zanimanje nautičara za našu obalu

Pa je sve više onih koji žele da im Hrvatska bude matična luka.

– Mi svaki dan još uvijek primamo upite za rezervacijom veza tako da očekujemo izvrsnu sezonu, isto tako stanje charter bookinga koji su kod nas u marini je odlično, istaknuo je Boris Ninić, direktor marine u Betini.

– Mi smo jako zadovoljni bookingom za predsezonu i evo upravo u ovom momentu imamo 35 plovila koja su vani, naši dugogodišnji gosti, rekla je Zrinka Vojak Bunjevac, voditeljica prodaje u marini na Murteru.

Uz njih raste zanimanje i ostalih nautičara za boravak na našoj obali.

– Ulaskom Hrvatske u Schengen imamo jako veliko zanimanje za naše marine i godišnje vezove, a samim tim, moramo se pohvaliti, već prošli vikend smo počeli s čarterima, s tranzitima, i dosta nautičkih investitora je zainteresirano za naše marine, rekao je Jakov Jadrešin, regionalni direktor ACI-ja za Šibensko-kninsku županiju.

A upravo ACI planira najveću investiciju u nautički turizam u povijesti Hrvatske izgradnju marine u Rijeci. No, ACI-ju, ali i ostalim marinama, najvažnije je produljenje koncesijskih ugovora bez čega nema ozbiljnijih ulaganja u nautičku infrastrukturu.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama