Predsjednik Milanović će ipak biti u Kninu!

Objavljeno 04.08.2020 - IzdvojenoVijesti

Predsjednik Milanović će ipak biti u Kninu!

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na svečanosti obilježavanja 30. obljetnice ustrojavanja postrojbe Prvi hrvatski redarstvenik. Uručio je odlikovanje „Red Nikole Šubića Zrinskog” postrojbi Prvi hrvatski redarstvenik koju je odlikovao za iskazano junaštvo njezinih pripadnika u Domovinskom ratu.

– Plenković: Iz Knina šaljemo važan signal
– Apel gradonačelnika Knina

Članovi postrojbe tek su nedavno izborili status službene ratne postrojbe, a predsjednik Milanović u svojem je govoru istaknuo da je akcija Oluja bila potpuno čista i bez ikakve mrlje. Također ističe da su tvrdnje o zločinačkom pothvatu bile čista izmišljotina.

– Sretan sam što vam mogu uručiti odlikovanje, vama i brigadama iz BiH koje su oslobađale Hrvatsku Republiku i spašavale Bihać, istaknuo je predsjednik Zoran Milanović.

Podsjetio je i na film “Malo dobrih ljudi”.

– Možda ste ga gledali, možda niste, ali u povijesnim trenucima, kao što je bio taj, sudbina velikog broja ljudi, ovisi o malo dobrih ljudi. Milijuni ljudi su gledali, a svega tisuću, dvije se okupljalo. Rat ste dobili, dobili smo ga zajedno, ali prije svega oni koji su nosili oružje, bez vas ne bi bilo isto, istaknuo je predsjednik.

– Rat je gotov. Bilo je pokušaja da se na Haaškom tribunalu sve prikaže kao zajednički zločinački pothvat, to je propalo kao namjera, imali smo i sreće.

– Imali smo sreće da nijedan od naših generala, a generali su radili po zapovjedima državnog vrha, nije presuđen i oblaćen za taj zajednički zločinački pothvat koja je jedna od glupljih i luđih izmišljotina koja se Hrvatskoj pokušavala staviti na grbaču. Ne znam tko je za to kriv, ali sam sretan da je ta loša namjera propala, rekao je. Na nama je da u miru budemo velikodušni i da pokažemo dobru vjeru. Vama svima još jednom od srca hvala, zaključio je Milanović.

Nakon svečanosti na Policijskoj akademiji i ministar Tomislav Medved i predsjednik Zoran Milanović komentirali su najave nekih da će na proslavu Oluje doći u majicama s obilježjima HOS-a.

– Poziv je svima da obljetnicu provedemo na dostojanstven način, da nam u mislima i molitvama budu oni zbog kojih smo tu. A to je prisjećanje na sve hrabre hrvatske branitelje, a posebno na one koji su život položili u vrijeme VRO Oluja za slobodu naše države, rekao je Medved.

– Bilo bi dobro da se ne sramotimo kao država. Ako žele vikati, nek viču, ali nek ne oblače te majice. Mogu se derati na mene, ali te majice nek ne oblače, to nam radi štetu, rekao je Milanović.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama