fbpx

Predsjednik Milanović imenovao general-pukovnika Tihomira Kundida na dužnost načelnika Glavnog stožera OSRH

Objavljeno 01.03.2024 - Vijesti

Predsjednik Milanović imenovao general-pukovnika Tihomira Kundida na dužnost načelnika Glavnog stožera OSRH

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović imenovao je general-pukovnika Tihomira Kundida na dužnost načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske s danom 1. ožujka 2024. godine. Predsjednik Milanović imenovao je general-pukovnika Kundida na dužnost načelnika GS OSRH temeljem prijedloga Vlade Republike Hrvatske i nakon pribavljenog mišljenja Odbora za obranu Hrvatskoga sabora.

Prije imenovanja na dužnost načelnika GS OSRH, na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, a na prijedlog potpredsjednika Vlade i ministra obrane Ivana Anušića, predsjednik Milanović donio je 29. veljače 2024. godine i Odluku o izvanrednom promicanju djelatnog general-bojnika Tihomira Kundida u čin general-pukovnika oklopništva.

Nakon što ga je imenovao za načelnika GS OSRH, predsjednik Milanović održao je radni sastanak s general-pukovnikom Kundidom u Uredu Predsjednika Republike. Na sastanku su bili i dosadašnji načelnik GS OSRH admiral Robert Hranj, najviši časnici GS OSRH, predstojnik Ureda predsjednika Republike Hrvatske Orsat Miljenić, savjetnik Predsjednika Republike za obranu Ivica Olujić i pročelnik Vojnog ureda Kabineta za obranu i nacionalnu sigurnost Ureda predsjednika brigadni general Ivica Kranjčević.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama