Predsjednik riječkog HDZa užasnut rasističkom potezu jednog kafića!

Objavljeno 13.02.2021 - IzdvojenoVijesti

Predsjednik riječkog HDZa užasnut rasističkom potezu jednog kafića!

U redakciju KIGO.hr zaprimili smo mail koji nam je poslao šef riječkog HDZa. Događaj na koji se reagira je doista nesvakidašnji pa tekst prenosimo u cijelosti:

Rijeka je oduvijek bila nešto posebno. Njezin antifašizam i građansko-liberalni štih odavno su nadišli granice Hrvatske. Ponosni smo što smo “totalno drukčiji od drugih”. Riječani su se jednakim žarom odazvali pozivu na obranu od naci-fašizma kao i zovu domovine za borbu protiv velikosrpske agresije. Riječani svoje veliko srce pokazuju redovito prilikom odaziva na humanitarne akcije. Tragedija koja je nedavno pogodila Banovinu još je jednom ujedinila grad koji teče. To je Rijeka na koju sam ponosan
Danas sam se ipak vrlo neugodno iznenadio kada je jedan poznati riječki kafić na svojim Facebook stranicama objavio proglas kojim moli sve članove, sve simpatizere i glasače HDZ-a da ne dolaze u njihov kafić jer nismo dobrodošli.
U njihove razloge ne želim ulaziti, a pogotovo me ne diraju njihove emotivne manipulacije i populističko dociranje. Kolektivna odgovornost bila je tekovina nekog drugog sistema, baš kao i proglasi kojima se neke skupine proglašavaju nepoželjnima. Nažalost, u ovom slučaju se građani Rijeke segregiraju zbog pripadnosti određenoj političkoj opciji što bi se moglo karakterizirati kao RASIZAM. U samoj „teoriji“ rasizma, radi se o predrasudama ili u gorim slučajevima o ideologijama, koje ne uvažavaju ravnopravnost svih ljudi i njihovih grupa u samoostvarivanju ljudskih prava i sloboda. U praksi, rasizam producira podjelu “rasa” ili njihovu diskriminaciju, prema nečijim kriterijima. Rasizam postoji tokom cijele povijesti čovječanstva, ali isto tako oduvijek postoje i rastuće snage koje se protiv njega bore i sve uspješnije ga suzbijaju.

I zato, poštovani predstavnici caffe bara „ Three Monkeys“, mi smo jednaki kao i vi. Volimo Rijeku, volimo kavu i šetnju Korzom. Živimo u najljepšem gradu na svijetu i jedina je razlika to što smatramo da Andrej Plenković bolje vodi ovu zemlju no što bi ju vodili Davor Bernardić i Peđa Grbin. Što je Oleg Butković bolji ministar od Zlatka Komadine i Tomislav Klarić bolji gradonačelnik od Vojka Obersnela, tako da na vašu žalost ovakvim rasisitičkim objavama možete jedino skupljati jeftine poene i reklamirati se, samo se pitam kod koga?

Josip Ostrogović
Predsjednik GO HDZ Rijeka

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama