Predstavljena mobilna aplikacija Visit Kvarner

Objavljeno 28.07.2021 - Turizam

Predstavljena mobilna aplikacija Visit Kvarner

U sjedištu Primorske-goranske županije premijerno je predstavljena nova mobilna aplikacija Visit Kvarner, koja će na jednostavan, moderan i intuitivan način budućim korisnicima približiti turističke informacije o Kvarneru.

Projekt mobilne aplikacije osmislila je Javna ustanova “Regionalna razvojna agencija PGŽ” te ju je izradila u suradnji s Turističkom zajednicom Kvarnera i riječkom start-up informatičkom tvrtkom Exevio d.o.o., koja je bila izvođač te je razvila informatičku podlogu i strukturu aplikacije.
Aplikacija je zamišljena kao vodič kroz destinaciju, kojom bi se dodatno promovirao turistički brend Kvarnera. Namijenjena je za iOS i Android uređaje s podrškom za male i velike ekrane te na hrvatskome i engleskome jeziku nudi mogućnost jednostavnog pregleda i pretraživanja informacija o Kvarneru: od općih informacija o subregijama i pojedinim destinacijama do prirodnih i kulturnih atrakcija, smještaja ili tematskih sadržaja poput eno i gastro ponude objedinjene pod Kvarner Gourmet & Food i Kvarner Wines, zatim aktivnosti u prirodi objedinjene pod Kvarner Outdoor ili zdravstveno-turističku ponudu kroz Kvarner Health & Wellbeing.
Osim toga, tu je i kalendar s aktualnim događanjima, od kojih su na glavnom zaslonu aplikacije izdvojena ona događanja koja su posebno preporučena te informacije o prognozi vremena prema trenutnoj lokaciji na kojoj se korisnik nalazi. S obzirom na okolnosti uzrokovane pandemijom, aplikacija nudi i informacije o nacionalnoj oznaci sigurnosti “Safe Stay in Croatia”.

Ono što aplikaciju Visit Kvarner izdvaja od ostalih sličnih turističkih destinacijskih aplikacija u Hrvatskoj su neke zaista jedinstvene i zanimljive inovacije poput:
mogućnost filtriranja sadržaja prema interesima korisnika (po regiji ili trenutnoj udaljenosti ili prema kategoriji/vrsti (za događanja)), zatim tu je i mogućnost dodavanja događanja u privatne kalendare, upute za dolazak do lokacije pješice, javnim prijevozom ili automobilom, mogućnost uspostave telefonskog poziva prema primjerice restoranima, vinarijama ili smještaju izravno iz aplikacije. Uz sve to, tu su i obavijesti korisnicima tzv. “Push poruke”, kratke i jednostavne obavijesti, koje će korisnicima skrenuti pozornost na nova događanja i aktualnosti u regiji ili na njihovoj trenutnoj lokaciji, ovisno o njihovim interesima.

Aplikacija je u potpunosti funkcionalna i besplatna za sve korisnike, a zamišljena je kao vodič kojeg se može koristiti za istraživanje i upoznavanje regije.

Autor: Irena Peršić Živadinov

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u