Priveden muškarac za kojeg se sumnja da je ubio 16-godišnjakinju

Objavljeno 14.02.2020 - IzdvojenoVijesti

Priveden muškarac za kojeg se sumnja da je ubio 16-godišnjakinju

Primorsko-goranska policija potvrdila je da je jutros u Malom Lošinju ubijena 16-godišnjakinja. U policiju je priveden muškarac kojega se dovodi u vezu s tim kaznenim djelom, dok za još jednim tragaju.

Načelnik PU primorsko-goranske Tomislav Dizdar rekao je da počinitelja, prema svemu do sada, najvjerojatnije već imaju u policijskoj postaji.

– Jutros u 6.20 sati zaprimljena je dojava u Malom Lošinju da je ozlijeđena ženska osoba. Policija dolazi na mjesto događaja, gdje je zatekla životno ugroženu mlađu žensku osobu koja je, nažalost, pored pružanja prve pomoći, reanimacije, preminula, rekao je Dizdar.

Neslužbeno, djevojku je smrtno ozlijedio susjed koji je tijekom jutra upao u kuću i nasrnuo na njezinu majku. Djevojka je majku pokušala obraniti, no napadač ju je smrtno ozlijedio.

Cijelu istragu vodi Županijsko državno odvjetništvo. Na Lošinj je oko 11 sati stigla ekipa za očevid i zamjenica županijskog državnog odvjetnika, a načelnik Dizdar upozorava da treba čekati rezultate očevida.

Policija je o slučaju objavila i priopćenje na službenim stranicama.

– Danas, 14. veljače u jutarnjim satima policija je zaprimila dojavu o ozlijeđenoj ženskoj osobi mlađe životne dobi u Malom Lošinju. Djelatnici Hitne medicinske pomoći Mali Lošinj ozlijeđenoj su pružili potrebnu medicinsku pomoć, ali je nažalost preminula. Na mjestu događaja policijski službenici provode očevid, kojim rukovodi zamjenica županijske državne odvjetnice Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci. Prema dosadašnjim saznanjima riječ je o nasilnoj smrti, a nedugo nakon dojave policija je u službene prostorije privela mušku osobu koja se dovodi u vezu s ovim događajem. Nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice i okolnosti smrti djevojke, stoji u priopćenju.

S obzirom na to da je žrtva ubojstva učenica Srednje škole Ambroza Haračića u Malom Lošinju, tragičan događaj komentirala je i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, koja je izrazila sućut obitelji, školi i svim kolegama i prijateljima djevojke.

– Ministarstvo će kao i u svakom od ovakvih slučajeva osigurati tim za krizne intervencije kako bi se barem pomoglo ili ublažilo ono što je, osim što je velika tragedija, ujedno i veliki stres za učenike, rekla je Divjak u Sisku.

KIGO.hr neslužbeno doznaje da je priveden i osumnjičen Branko Rafajac, ronioc prorijeklom iz Slavonije. Navodno da je navedena osoba imala u zadnje vrijeme psihičke smetnje i paranoje, no nitko nije očekivao da bi se moglo dogoditi ovako nešto!
Lošinj je u šoku, a istraga traje i dalje.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama