Program Bašćanskog ljeta 2022!

Objavljeno 05.07.2022 - KulturaZabava

Program Bašćanskog ljeta 2022!

Pred nama je još jedno Bašćansko ljeto tijekom kojeg nas očekuje program ispunjen događanjima za sve uzraste i sve interese koji će osigurat odličnu zabavu i našim posjetiteljima, ali i našim mještanima!

Uz već poznate i tradicionalne ljetne manifestacije poput Ribarskoga dana i Baška International Guitar Festivala, Turistička zajednica općine Baška pripremila je za ovo ljeto program podijeljen u osam kategorija: Ljetna noć na rivi, Glazbene noći pod zvijezdama, Večeri klapske pjesme, Ljetni boravak, Poznati glumci u Baški, Izložbe u Galeriji Zvonimir, Aktivno ljeto u Baški te ciklus interpretacijskih šetnji Upoznaj Bašku! Doživi Bašku!

Ljetni program započeli smo protekle subote prvom od dvije predstave u sklopu programa Poznati glumci u Baški. U suradnji sa Valamarom, u Baška Beach Camping resortu odlično smo se zabavili uz mono komediju ‘DISCO BABA’ napisanu već prepoznatljivim rukopisom Arijane Čuline. Kazališni program nastavljamo u rujnu cabaretom Vla, Vla, Vlajland u izvedbi glumice Ecije Ojdanić.

Neizostavni dio turističke ponude Baške su i promenadni nastupi klapa! Ljetne nedjelje tako će uljepšati Večeri klapske pjesme u manjim ulicama i trgovima u starom dijelu Baške i tako obradovati namjerne i slučajne prolaznike. Podsjećamo, klapsko pjevanje uvršteno je na UNESCO-ovu Reprezentativnu listu nematerijalne baštine čovječanstva stoga i ne čudi na uvijek lijep prijem i domaćih, ali i stranih gostiju.

Četvrtak je rezerviran za Ljetne noći na rivi, koncerte uvijek jednako zanimljive stranim i domaćim gostima te mještanima željnima ljetne zabave. Osim talentirane i sve poznatije mlade hrvatske glazbenice Zsa Zsa-e, na ljetnoj pozornici izmjenjivat će se brojni riječki bendovi. Na Staroj rivi očekuju nas Dellboys, The Janitors, Lorean Dey i sve popularniji PachaMama Street Connection.

Veseli glazbeni program, obogatit ćemo i nešto ozbiljnijim programom pod nazivom Glazbene noći pod zvijezdama, koji će se održavati na zaista posebnim lokacijama. U predivnom ambijentu kompleksa sv. Lucije u Jurandvoru posjetioci će moći uživati u jedinstvenom glasu istarske kantautorice Elis Lovrić te koncertu „Tri priče“ Jelene Radan i grupe Meritas. Ispred župne crkve sv. Trojice u Baški, osim tradicionalnog klapskog koncerta, ovaj put u izvedbi lokalne klape Zvonimir te ženske klape Vejanke, posjetioci će moći uživati u mjuziklu „Jalta, Jalta!“ u jedinstvenoj izvedbi obitelji Surian, dok će blagdan Vele Gospe obogatiti nastup mlade pjevačice duhovnih pjesama Vanesse Mioč.

Već tradicionalno, prvi vikend u kolovozu, od 5. do 7. kolovoza, rezerviran je za tri dana ispunjena tradicijom, zabavom, kulturom, gastronomijom i sportom. Središnja manifestacija Ribarski dan, s tradicijom odražavanja još od 1910., ove će godine ugostiti velika imena hrvatske glazbene scene. Neno Belan & Fiumens, Daleka obala, Mjesni odbor, Klapa Kampanel i Trio Marinero zabavit će sve okupljene.

Uvijek nestrpljivo iščekivani Baška International Guitar Festival i ove godine donosi brojna poznata imena domaće i strane gitarističke i glazbene scene. Od 17. do 19. kolovoza nastupat će: Lovesick Duo, Sašo Zver, Filippo Consentino, Petra Börnerová trio, Edi East Trance Blues i Branko Bogunović Pif. Bogati program ove glazbene manifestacije nudi i izložbu klasičnih gitara Stanka Kamenara te električnih gitara Roberta Henta, a, u suradnji s Istra filmom, novitet su i projekcije dokumentarnih glazbenih filmova na otvorenom.

Ljeto je stiglo, škola je završila i djeca imaju svo slobodno vrijeme ovoga svijeta. Obveze su iza njih te ostaje pitanje čime popuniti vrijeme i kako se zabaviti pa će ove godine naši najmlađi u sklopu Ljetnog boravka uživati u večernjim kino projekcijama na otvorenom te brojnim kreativnim radionicama. Marljive dječje ruke umrljat će se šarenim bojama iza kojih se ostati lijepe uspomene i suveniri na ljeto.

U srpnju nas posjećuje i Domagoj Jakopović Ribafish koji će u sklopu događanja RokOtok 15.7. doplivati do Baške i razveseliti i educirati sve okupljene. Oni kojima škola ipak nije glavni neprijatelj, u organizaciji agencije AZ Jurandvor kroz petodnevni tečaj Glagoljaške školice u Jurandvoru mogu savladati tečaj pisanja glagoljskog pisma.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama