Projekcija Zorana Milanovića – U BANANI!?

Objavljeno 31.01.2014 - Izdvojeno

Projekcija Zorana Milanovića – U BANANI!?

Zoran Milanović ima problem. Postao je premijer Vlade, ali ne razumije da je zakasnio uslijed cijelog niza potrebnih djelovanja. Stanje je bilo teško prilikom preuzimanju vlasti, no Milanović nije imao znanja za reagirati i ispraviti potrebno.

Bezbroj državnih agencija, ogroman broj bespotrebnih birokrata, pretjerani broj gradova i županija i suludo trošenje državnog novca.

Premijer Zoran Milanović, gostujući u Dnevniku Nove TV, najavio je smjenu Branka Šegona, pomoćnika ministra finacija Slavka Linića. Rekao je da više nema povjerenja u tog čovjeka te da se tako nitko nije ponašao u njegovoj Vladi.
Radi se o čovjeka koji je iskoristio svoju poziciju da pomogne sebi, tako se nitko u našoj Vladi nije ponašao. Standardi su dosta visoki i to tako ne može ići, kazao je Milanović.

S obzirom da u dva tjedna taj pomoćnik ministra nije smatrao da je u biti neovlašteno trgovao političkim kapitalom i ugledom SDP-a, a ni ministar se baš nije jasno očitovao, mene ne zanima mišljenje Povjerenstva za sukob interesa jer mi moralni kriterij ne postavlja povjerenstvo, poručio je, ponovivši kako ne misli da u “slučaju Šegon” ima elemenata kaznenog djela.

Na pitanje je li o tome razgovarao s ministrom Linićem, Milanović je odgovorio da su razgovarali, ali kratko. Očekujem da ministar nešto poduzme. Ako on neće, onda ću ja, poručio je. Milanović je naglasio kako ne očekuje da će ministar financija Slavko Linić stati uz Šegona i napustiti Vladu.

Podsjećamo, afera je izbila kada je otkriveno da je firma Facta Vera, u vlasništvu Šegona, od Hrvatske banke za obnovu i razvoj dobila 31 milijun kuna kredita, od čega polovica otpada na državni novac. Predsjednik Nadzornog odbora HBOR-a je ministar Slavko Linić.

Rasvjetljavanju netransparentnosti vezanih uz kredite odobravane tvrtkama Branka Šegona pridonio je novinar Dražen Majić.

Zoran Milanović je nastavio s neprimjerenim načinom izražavanja u medijima pa je opoziciju nazvao “PROBISVJETIMA”. Mislavu Bagi je kazao, nakon što je ovaj njemu rekao da je ispratio već šest premijera, “svi odlaze samo vi ostajete, cool” …..

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama