Promocija Hrvatske na jednom od vodećih francusko – njemačkih TV kanala ARTE TV

Objavljeno 07.09.2020 - TurizamVijesti

Promocija Hrvatske na jednom od vodećih francusko – njemačkih TV kanala ARTE TV

Francusko – njemački TV kanal ARTE, emitirao je polusatnu emisiju o bogatoj tradiciji vinogradarstva u Hrvatskoj. Emisija Des vignerons et des hommes (Vinogradi i ljudi), u suradnji producentske kuće Grand Angle s Predstavništvom HTZ-a u Francuskoj, predstavila je dvadesetak svjetskih vinorodnih destinacija, a uz Hrvatsku predstavljene su i države poput Argentine, Italije, Australije, Čilea, Portugala, Grčke i Japana.
„Ovo je samo jedan u nizu projekata kojima ciljanu publiku upoznajemo s manje znanim činjenicama iz naše bogate baštine. „Vinogradi i ljudi“ značajna je emisija za promociju na važnom francuskom tržištu koje posebno prepoznaje izvrsnost gastronomije i enologije te će se ova promocija zasigurno pozitivno reflektirati i na buduće dolaske s ovog tržišta tijekom cijele godine“, izjavila je Danijela Mihalić Đurica, direktorica predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Francuskoj.

Emisija „Vinogradi i ljudi“ predstavlja bogatu povijest vinogradarstva Dalmacije, regije koja obiluje najstarijim vinogradima na Mediteranu. Preko vinograda Hvara, Brača, Korčule i Primoštena francuski gledatelji otkrivaju bogatu povijest dalmatinskog vinogradarstva od antičkog doba do danas, dok su kroz razgovore s poznatim hrvatskim vinarima predstavljena neka od najkvalitetnijih hrvatskih vina i dalmatinske autohtone sorte. Emisija stavlja naglasak i na novu generaciju hrvatskih vinara koja je unijela polet u tradiciju dalmatinske vitikulture, a gledateljima su predstavljeni jedinstveni terasasti vinogradi koje su dalmatinski vinogradari uredili još u 19. stoljeću.

„Više od 800 tisuća gledatelja, koliko prati popularni kanal ARTE, kroz ovu će emisiju bolje upoznati tradiciju i raznolikost hrvatske enologije, koja, uz gastronomiju, postaje sve važniji turistički proizvod, posebice u posezoni. Na ovaj način zadržavamo prisutnost i vidljivost na nama važnima francuskom i njemačkom tržištu“, istaknuo je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, najavivši kako će ekipa ARTE TV-a sredinom rujna u Hrvatskoj snimati nove emisije posvećene bogatom naslijeđu Nikole Tesle i Ivana Meštrovića, a priprema se i zaseban film o tradiciji proizvodnje maslinovog ulja.

Ciklus odličnih članaka i emisija o Hrvatskoj u francuskim medijima nastavljen je i objavljenom velikom reportažom o Splitu u jednom od najčitanijih francuskih dnevnih tiskovina 20 Minutes, čiju tiskanu verziju dnevno prati gotovo četiri milijuna ljudi. U reportaži je Split prozvan zvijezdom hrvatskog turizma, a istaknuti su i drugi gradovi u regiji poput Trogira, Klisa i Solina.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u