Prvi vikend 41. Ri Rock festivala

Objavljeno 05.12.2019 - Zabava

Prvi vikend 41. Ri Rock festivala

Prvi vikend 41. Ri Rock festivala započinje u petak 6.12. 2019. u OKC Palach predstavljanjem prijavljenih mladih bendova: Hand of Apollo, Dream Pocket, Pokle, Wuna, Rašpa, Grampa i Detmeć uz podršku zadarske Alergije i legendarnog punk benda Gobilni. Uz KUD Idijote, Goblini su vjerojatno jedan od najutjecajnijih punk bendova na području ex-yu. Iako su nastali pred 28 godina ovo će biti njihova riječka premijera. Prije koncerta u sklopu 41. Ri Rock festivala u OKC Palach, Goblini će u 17 sati održati promociju novog albuma “Jednina” u Dallas Music Shopu. Frontmen Branko Golubović Golub predstavit će i potpisivati autobiografsku knjigu “Izgužvane misli” koja donosi iskrenu priču i detalje o bendu.

Događaj koji se održava drugog dana festivala, u subotu 7. prosinca je svečana večer uz dodjelu nagrada Ri Rock Kipić na kojoj će voditeljsku ulogu preuzeti aktivistica SOS centra za nasilje, Lorena Zec. Nominirani u kategorijama su glazbenici koji su se prema mišljenju Udruge Ri Rock u protekloj godini istaknuli svojim trudom i radom na sceni, a dobitnike kategorija odabrao je stručni žiri sastavljen od relevantnih stručnjaka, riječkih glazbenika, organizatora koncerata, medijskih predstavnika i članova Udruge Ri Rock.

Nagrada Ri Rock Kipić se sastoji od 8 kategorija, a posebno istaknuta kategorija je “Nagrada Ivica Vrkić” za najbolji singl u 2019. godini koja je posvećena prerano preminulom novinaru i glazbenom uredniku Ivici Vrkiću. Ri Rock “kipiće” izradio je Igor Zenko koji već dvanaest godina u “3. maju” radi kao zavarivač i samohrani je otac. Zenko stoji iza Facebook stranice “Kreativno poduzeće Stečaj d.d.” koja prikazuje jedinstvene proizvode od željeza nastale kao odraz trenutne situacije nekad velikog europskog brodogradilišta. Putem iste je u teškim trenucima poznatog slučaja 3. maj nudio umjetničke skulpture od željeza te tako skupljao novac da prehrani kćerku i sebe. Udruga Ri Rock odlučila je uposliti Zenka te mu uplatiti novce za izradu Ri Rock Kipića. Napravljen od škartiranog materijala, Ri Rock Kipić, svojim ruzinavim i korozivnim izgledom savršeno odgovara uz izričaj riječke rock scene.

U sklopu dodjele posjetitelji će imati priliku uživati i u nastupima prošlogodišnjih dobitnika. Na pozornicu će stati Krešo i Kisele Kiše, The Black Room i The Siids, a kao gosti će im se pridružiti i My Buddy Moose. Večer će završiti velikim koncertom osječkog rap dvojca Krankšvester.

Ulaznice za festival, kao i majice te ostali festivalski “merch” mogu se kupiti na Ri Rock štandu na Jadranskom trgu te na Entrio prodajnim mjestima.

Petak 06.12. OKC Palach – Mladi bendovi: Hand of Apollo, Dream Pocket, Pokle, Wuna, Rašpa, Grampa, Detmeć + Goblini, Alergija 50/70 kn

Subota 07.12. OKC Palach – Ri Rock Kipić – Krešo i Kisele Kiše, The Black Room, The Siids, My Buddy Moose, Krankšvester 60/80 kn

Važno je istaknuti da će dobitnici nagrada u prve tri kategorije dobiti priliku za nastup na 41. Ri Rock festivalu drugog vikenda u Pogonu kulture, kada će na festivalu nastupiti i poznata imena hrvatske glazbene scene: Psihomodo pop, Sexymotherfuckers, Zdenka Kovačiček i Greenhouse blues band te Edo Maajka & Bend.

U nastavku slijede nominacije za nagradu Ri Rock Kipić 2019.:

🏆 1. Kategorija IZVOĐAČ GODINE – Nominirani su:

⚫ Turisti
⚫ Grapevine Babies
⚫ FANAA
⚫ Old Night
⚫ KRYN

🏆 2. Kategorija ALBUM GODINE – Nominirani su:

⚫ Turisti “Revolución”
⚫ Po’ Metra Crijeva “Črne besede va kastafskih šumah”
⚫ FANAA “Fonomatik”
⚫ Old Night “A fracture in the Human Soul”
⚫ White on white “Out of nowhere”

🏆 3. Kategorija NOVE NADE 2019. – Nominirani su:

⚫ žulj
⚫ FANAA
⚫ White on white
⚫ Turisti
⚫ Stephany Stefan

🏆 4. Kategorija SINGL 2019. (Ivica Vrkić) – Nominirani su:

⚫ The Siids “Beats Running Down”
⚫ Turisti “Naše Vrijeme”
⚫ Kraj Programa “Kule od Karata”
⚫ The Black Room “Black and Blue”
⚫ One Possible Option “All we do today”

🏆 5. Kategorija ALBUM ART COVER 2019. – Nominirani su:

⚫ Turisti – “Revolución” art by: Vladimir Tomić Mosk i Mladen Stipanović Stipe
⚫ Po’ Metra Crijeva – “Črne besede va kastafskih šumah” – art by: Hrvoje Silić
⚫ Mamut – “Mrtvi Idoli” art by: Moreno Mataković (Dark Indigo Art)
⚫ Old Night – “A fracture in the Human Soul” – art by: All Things Rotten
⚫ Flip Flop Fatality – “La Spirito Banita” – Art by: Ana Grubić

🏆 6. Kategorija VIDEO SPOT 2019. – Nominirani su:

⚫ KRYN – “Risset” – Redatelj: Mirko Žorž
⚫ Old Night – “Elder” – Redateljica: Kristina Barišić
⚫ Buco i Kalašnjikovi – “7776” – Redatelj: Filip Gržinčić
⚫ The Siids – “Beats Running Down” – Redateljica: Stella Mešić
⚫ Anatron – “(Ti nisi) kao druge” – Redatelj: Artem Dushkin

🏆 7. Kategorija T-SHIRT ART 2019. – Nominirani su:

⚫ Grapevine Babies – Artwork by: Mario Depicolzuane
⚫ Old Night – Artwork by: Leonard Haramija
⚫ Po’ Metra Crijeva – Artwork by: Hrvoje Silić
⚫ KRYN – Artwork by: Vastness Inside
⚫ Flip Flop Fatality – Artwork by: Ana Grubić

🏆 8. Kategorija “TURIRANJE” koncertno najaktivniji izvođač 2019. – Nominirani su:

⚫ NORD
⚫ FANAA
⚫ Po’ Metra Crijeva
⚫ Grapevine Babies
⚫ Old Night

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u