PUBLIKA NA NOGAMA ISPRATILA PRVI NOVOGODIŠNJI KONCERT!

Objavljeno 28.12.2018 - IzdvojenoKultura

PUBLIKA NA NOGAMA ISPRATILA PRVI NOVOGODIŠNJI KONCERT!

Orkestar riječke Opere pod ravnanjem maestra Yordana Kamdzhalova prvim su novogodišnjim koncertom „Putujemo Europom“ , u četvrtak 27. prosinca, raspametili publiku! Ovacije, uzvici oduševljenja, a zatim i stajaće ovacije kojima je publika tražila još i još!
Putovanje Europom, u Rijeci prijestolnici kulture 2020, započelo je Smetaninom Vltavom i završio Straussovim Dunavom, a na snažno euforično inzistiranje publike na nogama, uslijedili su i bisevi!
Radosne gledateljice i gledatelji podijelili su s nama dojmove: „Ludilo!”, „Izvrstan je program ove godine, skladbe koje do sada na novogodišnjim koncertima nismo imali prilike slušati, a sjajno se uklapaju u novogodišnje raspoloženje”, „Bogat orkestralni kolorit”, „Riječki orkestar je zaista najbolji! Sjajno funkcioniraju sa svojim šefom dirigentom. Kamdzhalov je genijalac. Ne samo da dirigira bez partiture, on se uopće ne mora razmahivati! Jeste li vidjeli, on Vltavu kao da ‘grabi rukama’! Minimalnim pokretima dobiva maksimalno”, „Neponovljivo”, „Euforija”, „Savršen koncert za kraj stare i početak nove godine, prezadovoljni smo”, „Novogodišnji koncert se ne propušta, mi dolazimo godinama. Dirigent Kamadzhalov je poseban, sretni smo što je ponovno baš on taj koji nas vodi Europom ove godine, ali moram reći, orkestar nadmašuje sam sebe”.
Atmosfera koja je vladala u gledalištu HNK Ivana pl. Zajca na Novogodišnjem koncertu zaista jest nenadmašna. U pravom blagdanskom ozračju u pauzi koncerta nazdravljalo se čašom Zlatne vrbničke žlahtine što ju poklanja PZ Vrbnik, partner Novogodišnjih koncerata.
Sretnici koji su na vrijeme uspjeli doći do ulaznica uživat će u jednom od sljedeća tri 28, 29. i 30. prosinca ili na Dječjem novogodišnjem koncertu u subotu 29. prosinca u podne.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u