fbpx

Radionice za odrasle OTKRIVANJE DREVNOG EGIPTA u Arheološkom muzeju u Zagrebu

Objavljeno 18.11.2023 - Zanimljivosti

Radionice za odrasle OTKRIVANJE DREVNOG EGIPTA u Arheološkom muzeju u Zagrebu

Radionice za odrasle OTKRIVANJE DREVNOG EGIPTA u Arheološkom muzeju u Zagrebu

Termini:
30. 11. 2023. Egipatska zbirka AMZ-a
7. 12. 2023. Igra Senet
14. 12. 2023. Egipatski bog Tot

Arheološki muzej u Zagrebu
Trg Nikole Šubića Zrinskog 19
Zagreb

U susret blagdanima Arheološki muzej u Zagrebu organizira radionice za odrasle OTKRIVANJE DREVNOG EGIPTA. Radionice namijenjene osobama od 16 godina starosti na više, održavat će se u tri termina četvrtkom u trajanju od sat vremena. Broj sudionika je ograničen, a cijena sudjelovanja iznosi 10 eura po radionici.

Polaznici radionica za odrasle Egipatska zbirka Arheološkog muzeja u Zagrebu, Igra Senet i Egipatski bog Tot imat će priliku upoznati se s raznim temama poput egipatskih božanstva, vidjeti predmete iz Egipatske zbirke koja je još uvijek nedostupna javnosti zbog obnove muzeja, te zabaviti se starim igrama iz povijesti Staroga Egipta.

Termini radionica : 30. 11., 7. 12. i 14. 12. 2023., na prvom katu Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Radionica za odrasle
EGIPATSKA ZBIRKA ARHEOLOŠKOG MUZEJA U ZAGREBU
četvrtak, 30. studenoga 2023. u 18 sati
Arheološki muzej u Zagrebu, Velika dvorana, 1. kat
Polaznici radionice imat će priliku vidjeti pojedine predmete iz Egipatske zbirke Arheološkog muzeja u Zagrebu koja je trenutno nedostupna javnosti zbog obnove muzeja, te saznati zanimljivosti iz njihove originalne i moderne povijesti.
Tijekom radionice polaznici će kroz diskusiju raspravljati o raznim temama poput postavljanja staroegipatskih izložbi, istraživanja, virtualnog sadržaja i slično.

Radionica za odrasle
IGRA SENET
četvrtak, 7. prosinca 2023. u 18 sati
Arheološki muzej u Zagrebu, Velika dvorana, 1. kat
Staroegipatska igra Senet smatra se jednom od najstarijih društvenih igara na svijetu. Polaznici će saznati povijest, mitologiju i vjerovanja iza same igre Senet te će u konačnici moći i sami je zaigrati. Igra je to za zabavu ili za osiguravanje prolaska na drugi život? Odluku prepuštamo sudionicima.

Radionica za odrasle
EGIPATSKI BOG TOT
četvrtak, 14. prosinca 2023. u 18 sati
Arheološki muzej u Zagrebu
Velika dvorana, 1. kat
Polaznici radionice imat će priliku vidjeti pojedine predmete iz Egipatske zbirke Arheološkog muzeja u Zagrebu koja je trenutno nedostupna javnosti, a koji predstavljaju egipatskog boga Tota. Bog je to pisma i mudrosti, božanski pisar, vizir bogova, bio je jedan na najznačajnijih božanstava u mitologiji faraonskog Egipta te je kao takav ostavio dubok trag i u materijalnim ostatcima, vidljivima u raznim muzejima.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama