Razgovor na kamionskom terminalu o “ženskoj” književnosti i pop kulturi s Mašom Grdešić

Objavljeno 07.09.2021 - Kultura

Razgovor na kamionskom terminalu o “ženskoj” književnosti i pop kulturi s Mašom Grdešić

Program Gradske knjižnice Rijeka “Knjiga na nezgodnim mjestima” radi još jednu neviđenu kombinaciju – o ženama književnicima, pop kulturi koja cilja prvenstveno žene, feminizmu, u ambijentu kamionskog terminala na Srdočima, vješto će pričati stručnjakinja za temu i autorica više zanimljivih knjiga Maša Grdešić.

U petak 10. 9. u 19 sati na platou kamionskog terminala na Srdočima/uz terasu Milord puba, a gošća je Maša Grdešić, poznata hrvatska stručnjakinja za pitanja kulture i feminizma.

U ambijentu kamiona Maša će s nama podijeliti misli o književnosti koju pišu žene (posebno autorice poput Elene Ferrante i Sally Rooney) te popularnoj kulturi namijenjenoj ženskoj publici – bit će tu govora o sapunicama, Bridget Jones, Zagorci (…) kao i mnogočemu drugome tematiziranom u posljednjoj Mašinoj knjizi “Zamke pristojnosti – eseji o feminizmu i popularnoj kulturi”, zbirci tekstova koji su većinom ranije objavljeni na portalu za feminizam i popularnu kulturu Muf, a koja će biti osnova razgovora.

Broj sudionika na samoj lokaciji je ograničen na 25, a obvezne su prijave na mail prijave.programi@gkri.hr. Susret ćete moći pratiti i uživo kroz prijenos na Facebook stranici Gradske knjižnice Rijeka.

Autor: Kristian Benić

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u