fbpx

Rekordni turistički rezultati Varaždinske županije

Objavljeno 26.07.2022 - TurizamVijesti

Rekordni turistički rezultati Varaždinske županije

Varaždinska županija u prvih šest mjeseci ostvarila je rekordan turistički rezultat sa 78 tisuća noćenja, što je 2 posto više nego u istom razdoblju dosadašnje rekordne 2019. godine, istaknuto je na konferenciji za novinare županijske Turističke zajednice.

Prema podacima iz sustava e-Visitor, u prvoj polovini ove godine ostvareno je 33.470 dolazaka turista u Varaždinsku županiju, koji su ostvarili 78.060 noćenja.

Na susretu s novinarima, koji je organiziran u Adrenalinskom parku Vrućina u Vinogradima Ludbreškim, zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec kazala je da je u prvih šest mjeseci ove godine ostvareno 80 posto više noćenja nego u 2021. godini.

– A srušili smo rekord u broju noćenja u odnosu na 2019. godinu. Za 2 posto imamo veći broj noćenja nego te godine prije pandemije, koju smo uzeli kao referentnu točku, rekla je Zagorec.

Dodala je kako se kontinentalni turizam veže uz sadržaj, kvalitetu i vrstu usluge, da je cilj jačati autohtonu ponudu koja se može obogatiti novim sadržajima, ali uz zadržavanje identiteta, kulture i običaja. Napomenula je izdvajanje 1,3 milijuna kuna bespovratnih sredstava za turizam iz županijskog proračuna u ovoj godini te ukupno 4 milijuna u protekle četiri godine.

Direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Goran Mališ kazao je da u ukupnom broju noćenja prednjače domaći turisti, a potom gosti iz Njemačke, Poljske, Slovenije, Austrije, Slovačke, Bosne i Hercegovine, Italije, Češke i Indije. Ocijenio je da se isplatilo ulagati u privatni smještaj.

– U Varaždinskoj županiji registrirano je 130 kuća za odmor, od toga ih je 56 uključeno u naš brendirani, certificirani projekt ‘Kuća za odmor s pričom’. Redom nude bazen, jacuzzi i saunu, imaju 4 ili 5 zvjezdica i one su bile perjanica za vrijeme pandemije, rekao je Mališ.

Naglasio je da su projekti županijske i lokalnih turističkih zajednica ove godine dobili najveću potporu Hrvatske turističke zajednice, ukupno 1,8 milijuna kuna.

Andreja Horvat iz Turističke zajednice područja Centar svijeta, koja je nastala udruživanjem ludbreške turističke zajednice s okolnih pet općina, istaknula je da sada imaju veće smještajne kapacitete, a pandemijsko vrijeme iskoristili su za razvoj outdoor turizma, poput adrenalinskog parka u Vinogradima Ludbreškim, a sljedeći korak su promotivne aktivnosti.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama