Riječani u ŠOKU! Vlada odbila uređenje Rijeke!

Objavljeno 14.11.2019 - TurizamVijesti

Riječani u ŠOKU! Vlada odbila uređenje Rijeke!

Nacionalne manjine, HDZ, HNS i Bandićeva ekipa danas su u Saboru glasovali protiv amandmana MOSTA kojim se sugeriralo da se hitno mora uložiti novac u uređivanje neuređenog pomorskog terminala u Rijeci i uređenje potpuno neuređenog željezničkog kolodvora u Rijeci.

Na ovaj način HDZ, nacionalne manjine, HNS i Bandićeva stranka pokazali su građanima Hrvatske da nisu dorasli ulozi koju imaju u društvu te da ne shvaćaju što su državni interesi republike Hrvatske!

Rijeka će 2020 postati glavni grad kulture u Rijeci i u državni proračun treba hitno ući uređenje kolodvora i pristaništa, prvog kontakta putnika i turista s ovim gradom.

Nije više nikakva tajna da se riječka obala svrstava u jedno od najzapuštenijih dijelova europske unije, a u zapuštenosti dominira riječki lukobran koji je danas putnički terminal i željeznički kolodvor koji izgleda očajno.

Putnički pomorski terminal u Rijeci u koji se danas ubraja prostor od zgrade Lučke uprave pa do Mola Longa izgleda neuređeno i država hitno mora iznaći rješenje za uređenje navedenog prostora iz svog proračuna. Na Razvaljeni Riječki lukobran 2020 očekuje se 41 kruzer i na stotine manjih kruzera kao i svakodnevne redovite linije za sjeverno jadranske otoke i grad Zadar. Ukupno preko 150 tisuća putnika što je potvrdila i sama Lučka uprava u Rijeci.

S toga je prostor Mola longa od državne važnosti za uređenje na turističko putničku razinu i država bi za potrebe popločivanja lukobrana, uređenja klupa, rasvjete, struje i vode za plovila, organizacije malih kućica za toalete, ugostiteljske objekte i kioske, turističke info ploče, cvijeće trebala izdvojiti oko 30 milijuna kuna.

U ovome videu možete vidjeti kako najvažniji dio putničkog terminala u najvećoj luci u Hrvatskoj izgleda danas!

Riječki željeznički kolodvor je također devastiran u Rijeci i za njegovo uređenje država treba osigurati 20 milijuna kuna. Radi se o zaštićenom objektu kojeg je zaštitila država Hrvatska , a ovom zgradom gospodari država, pa je nejasna poruka države koja se šalje građanima Hrvatske.

 

Na zgradi nedostaje vanjskog u unutarnjeg uređivanja kroz fasade, rasvjete, uređenje čekaonice, davanje u najam prostora koji se ne koriste i ukrašavanje kolodvora s cvijećem i info turističkim pločama za Rijeku, PGŽ i Hrvatsku!

Predlagatelj iz redova MOSTA uspjeli su danas osigurati da se ova tema jasno izgovori u hrvatskom Saboru uz zahtjev da se moraju osigurati sredstva za grad koji se predstavlja kao Vrata Jadrana i kao europski grad kulture i tolerancije.

Niti kulture niti tolerancije nema bez discipliniranog uređenja infrastrukturalnih objekata i sutra svi Riječani s nestrpljenjem očekuju rezultate glasovanja, hoće li Sabor glasovati složno za Rijeku ili protiv nje!

VIDEO prijedloga amandmana!
https://web.facebook.com/leo.pavela/videos/10220926902186474/?t=2

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u